Blog #19 “Oude shit” transformeren …

Blog #19 “Oude shit” transformeren …

Zo zag het eruit voor aanvang ….

Hoe blij kun je zijn als na meer dan 3 jaar hier wonen in Frankrijk eindelijk de oude septic tank eruit gaat! Een heel proces is hier aan voorafgegaan. Toen we hier kwamen wonen wisten we al dat er een nieuwe septic tank moest komen omdat ‘de oude’ niet meer ‘conform de norm’ was. Nadat de Spanc, de organisatie die het hier in de regio regelt, dat alles conform die regels is, was geweest in 2021 gingen we ervan uit dat het wel geregeld zou worden. Maar als er één ding is dat wij hier in Frankrijk hebben geleerd is, dat alles op zijn eigen tijd gaat. En op een ander tempo dan in Nederland. s’Lands gewoontes, s’lands eer. Toch?? We hadden al wel van anderen mensen gehoord, dat je soms langere tijd moest wachten op een nieuwe tank. In vertrouwen blijven dat hij er wel zou komen. De communicatie was niet altijd optimaal, ook omdat we het Frans in het begin nog niet zo goed beheersten. Zeker niet de vaktaal! Doe daarbij dat App berichten of SMSjes niet aan bleken te komen. Dan maar weer eens een mail eroverheen. Op de één of andere manier zouden we elkaar toch kunnen bereiken.

Rode Aarde , Stenen en gleuven …

Maar alles komt zoals het komt en op de tijd dat het er klaar voor is. Eindelijk was er weer contact met de uitvoerder via de mail en zo bleek dat hij onze apps/SMSjes helemaal niet had ontvangen. Verontschuldiging en de zaak werd weer in gang gezet. Wat een andere bijkomstigheid was, dat de Spanc die het nodig vond dat er een nieuwe septic tank werd geplaatst onze gegevens ‘kwijt was’. Heel bijzonder natuurlijk. Maar vooruit, wij als positivelingen gaan ervoor en geven een ieder het voordeel van de twijfel. We hebben tenslotte nog steeds de offerte van 2021 en die blijft mooi staan. Maar wij zouden het toch wel fijn vinden als het nu echt een keer gedaan kon gaan worden. Niet alleen dat de ‘Oude Shit’ ook daadwerkelijk weggaat, maar ook het opruimen hiervan in energetische zin. Dat is nog eens transformeren. Als je onze Blogs een beetje hebt gevolgd, en zeker Blog # 9 OP-LICHTEN, weet je ook waarom. Als ik nu kijk wat er ook daadwerkelijk allemaal weg gaat hier uit die Rode Aarde, dan is dat heel veel wat er getransformeerd, getransmuteerd en gezuiverd word. Niet alleen van de vorige bewoners, maar ook van die daarvoor. En natuurlijk ook wat er van onszelf nog inzat. Wat een ‘drek’, wat een ‘zooi’ en wat is het heerlijk dat dit weggaat. Het voelt nu al Lichter. (12:33 is het als ik dit opschrijf, dus de Engelen bevestigen dit even voor mij).

Vorig jaar is de Spanc dan nog een keer geweest om te bepalen waar die nieuwe tank dan daadwerkelijk moet komen. Waar moeten de afvoerbuizen van de overloop precies komen te liggen. De grond wordt gemeten op vochtigheid. Ik kan je vertellen dat het vanaf Oktober vorig jaar het hier maar is blijven regenen, zoals jullie ook hebben kunnen lezen in Blog # 14 Het Regent … dus dat de grond nat is en meer dan verzadigd was, was overduidelijk. Maar oké, het was ‘conform de plan’ dus nu wachten tot we de vergunning ook daadwerkelijk binnen hadden. Dat zou een maand duren! Inmiddels is het 2024 geworden en januari staat op de kalender. Maar YES het nieuwe jaar 2024, met een 8 energie begint prachtig. We krijgen de vergunning en fiat dat de nieuwe septic tank erin kan. Maar we worden nog even op de proef gesteld. Hoe flexibel kunnen we zijn. Door de vele regen is de grond veel te nat om er met grote machines op te kunnen. Ons eigen toilet heeft inmiddels ook maar besloten dat er nu toch echt een nieuwe septic tank moet gaan komen. Doorspoelen is een probleem aan het worden. Dus voor ‘de grote boodschap’ gaan we naar de overkant, het gastenverblijf, waar nu in de winter toch niemand is, naar het toilet. In de tussentijd is Paul ook nog een nieuw toilet aan het creeren in de garage, wat al de bedoeling was, dus uiteindelijk is er altijd plek om ergens te gaan zitten. Ook fijn als er dadelijk in april weer familie danwel vrienden komen. Er vanuit gaande dat dan toch wel de nieuwe septic tank er in zal zitten. Maar jullie snappen het al. Het bleef maar regenen en de zon liet op zich wachten. Heb vertrouwen. De septic tank komt er echt in.

De deksel van de oude septic tank ….

En ja, dan is het inmiddels Juni en is daar eindelijk de zon en wat droger weer en verschijnt er zomaar ineens een grote shovel op ons terrein. Met buizen voor afvoer. Het gaat beginnen. Maar …. hij is er alleen maar geparkeerd. Na een week komt er nog een kleine graafmachine bij en beginnen ze zowaar met graven. Maar dan gaat het ook weer regenen en niet zo’n klein beetje. Stortbuien, onweer en heel veel water!! Het lijkt wel herfst! Je ziet het water stijgen in de geulen die inmiddels gegraven zijn. Geduld is een schone gave en we weten dat alles goed komt. Wanneer? Op de juiste tijd.

Op het moment van schrijven ligt de nieuwe septic tank erin. Zijn de nieuwe afvoerbuizen aangesloten en kunnen we zelfs weer van ons eigen toilet gebruikmaken. Dit spoelt door ‘zoals het hoort’. Hoe blij en opgewonden als een kind kun je zijn. De nieuwe Licht Code, Excitement, die ik voor de komende week al getrokken had, (de boodschap is inmiddels ook al doorgekomen en wordt 1-7-2024 geplaatst) sluit er goed bij aan. Dan besef je pas wat een luxe het is om gewoon naar een WC te kunnen gaan. Dat alles doorspoelt en er geen verstoppingen meer zijn. Het is goed om ook daar bij stil te staan. Alles wat er in het leven gebeurd kun je metaforisch gebruiken voor jezelf. Heerlijk om dat zo te kunnen doen. Energetisch werkt het in ieder geval voor mij erg verhelderend. De laatste dingen die nu nog gedaan moeten worden en waar ze nu mee bezig zijn is het afvoeren van de ‘oude septic tank onderdelen’. De vrachtwagen staat inmiddels op het terrein. Dan de laatste afvoerbuizen er nog in om overtollig water af te voeren naar lagere gedeeltes. De Rode Aarde weer enigszins terug brengen en verdelen over het terrein. De grote stenen die uit de grond zijn gekomen worden apart gelegd, om ze op een ander moment op plaatsen neer te leggen waar we iets nieuws kunnen realiseren.

Opruimen van alle ‘Oude Shit’….

En dat nieuws realiseren is dan meteen de volgende stap. Want dat er ideëen zijn, is natuurlijk wel duidelijk. Plan herinrichting weiland. Maar daarover later meer. Eerst maar eens kijken hoe het eruit ziet als alle machines weer weg zijn en hoe de grond er dan bij ligt! Maar zoals we inmiddels weten, zorgt Moeder Natuur heel goed voor zichzelf en komen er altijd weer nieuwe groene stukken tevoorschijn. Ook dat ‘Kumpt good’ aldus zoonlief zijn uitspraak. We zijn heel veel stukken tegengekomen die we aan hebben kunnen kijken. Die leuke metaforen hebben opgeleverd. En die ons met dit project zeker sterker hebben gemaakt. Vertrouwen, Flexibiliteit, Relativeren en vooral blijven Lachen … ook al zit je in de Shit …. 😂

Dank je wel voor het lezen van dit Blog, dan ben je weer een beetje op de hoogte. Tot een volgend Blog.

HelenaHeArt / Ellen 💞

Reacties zijn gesloten.