Blog # 9 … OP-LICHTEN ….

Blog # 9 … OP-LICHTEN ….

Ik had jullie nog een verhaal beloofd. Over een grote uitdaging waar we vorig jaar mee te maken kregen. Familie, vrienden en mensen die ons na staan wisten er al van, maar voordat we met dit verhaal naar buiten konden treden moesten we eerst andere zaken helder hebben. Als je de titel leest kun je op heel veel verschillende manieren naar Op-Lichten kijken. En dat heb ik en hebben wij inmiddels ook gedaan. Ik ben naar de Aarde gekomen om mijn LICHT te laten schijnen en stralen, maar ook om mijn Licht OP zaken te laten schijnen. Daarom hebben de Engelen een meer dan bijzondere uitdaging op ons pad gezet. Want hoe zet je een “Oplichtingszaak” nu in een ander daglicht. De oplichting had te maken met het huis dat we hier in Frankrijk hadden gekocht …. maar toch ook weer niet. Ja, die Engelen zijn prachtige wezens. Ze willen ons helpen om te groeien. Dat onze ziel kan groeien. Dus hebben ze naast alle andere uitdagingen die we kregen ook nog een ietwat grotere uitdaging op ons pad gezet.

In goed vertrouwen zijn wij vorig jaar het contact aangegaan met de ‘verkoper’ en naar deze prachtige plek Les Vincies geleid. En we zitten hier niet voor niets!! Omdat er nog een aantal zaken geregeld moesten worden kon het huis nog niet op onze naam worden gezet. Gaandeweg kwamen wij erachter dat er bepaalde zaken/dingen niet klopten (onderbuikgevoel) en dat wij inmiddels zover waren dat we graag orde op zaken hadden en naar de notaris wilden gaan. Wij hadden inmiddels hulp ingeschakeld van een makelaar die we kenden, om wat zaken te regelen, zodat wij ook door konden. Zo kwamen wij erachter dat de verkoper helemaal niet de eigenaar was van het huis. Inmiddels hadden we ook contact met de echte eigenaar, die ons gelukkig had weten te vinden en werd ons allemaal meer en meer duidelijk. We weten nu dat wij allemaal zijn opgelicht.

Ja, we zijn boos, verdrietig en voelen ons ‘stom’ dat we erin zijn gestapt, geluisd, maar we zijn er ook de hele tijd zelf bij geweest. Dit is niets voor niets op ons pad gekomen. En wij zijn niet de enigen in het schuitje. We hebben te maken met een oplichter blijkt, die vaker met dit bijltje heeft gehakt. Ondanks dit alles kunnen we toch ook met een gevoel van dankbaarheid naar de hele situatie kijken.

Want we gaan naar de nieuwe tijd, de nieuwe wereld en die vraagt om op een andere manier van omgaan met zaken. Samen met de echte eigenaar, de makelaar, de notaris zijn we gaan kijken hoe het huis zo snel als mogelijk op onze naam kon komen. We zijn gaan kijken naar oplossingen en mogelijkheden. Door dit samen te doen zijn we sterk en zal ons Lichtveld krachtiger worden.

Middels het Bedank en Vergeef ritueel kunnen we er anders in gaan staan en het geheel vanuit het grote Liefdesveld bekijken. Dat wil niet zeggen dat dit elke dag lukt hoor, we zijn ook mens en hebben we onze emoties. Maar over het algemeen kan ik jullie zeggen overheerst hier het gevoel van DANKBAARHEID. Dankbaar dat we hier mogen zijn, dat we voor dit huis mogen zorgen, de aarde/grond waarop we hier mogen leven. En dat we hier Liefde, Licht, Klanken, Blijheid en Vreugde mogen brengen door gewoon te ZIJN. 

Het werken in de tuin en in het bos heeft transformerend en helend gewerkt. Energetisch is er heel veel gebeurd, dat kan ik je wel vertellen. Onze zielen krijgen op deze manier een giga mogelijkheid om te groeien en zo willen we het ook zien en blijven zien. Het vertrouwen heeft een deukje opgelopen, maar ik/wij willen het goede in de mensheid blijven zien. Wij willen dat vertrouwen houden in mensen, zodat we de nieuwe wereld mede vorm kunnen geven. En ook hier worden we geholpen door mensen. Door ons verhaal te delen kunnen we stappen verder maken. Samen staan we sterk.

Door in dit vertrouwen te blijven, door informatie te delen met de echte eigenaar, het contact met ‘de verkoper, de oplichter’ te blokkeren en door transparant te zijn kregen wij allemaal onze inzichten. Ook hebben we energetisch een krachtig ritueel gedaan met het Violette Vuur. Intenties uitgesproken. En hierna er wederom op vertrouwen dat alles precies verloopt zoals het behoort te verlopen. Als het de bedoeling is dat we hier mogen blijven wonen, dan zou dit worden geregeld. Ik kan je wel vertellen dat het fijn was dat er tijdens die periode, dat we het net wisten, vrienden bij ons verbleven waarmee we onze gevoelens en onze gedachten konden delen. Mede door de zaken die onze makelaar geregeld heeft (denk aan papierwerk) hebben we daarna ook verdere stappen kunnen zetten. Zo konden we op 7 december 2021 bij de notaris de eerste handtekening zetten op het echte ‘Compromis de Vente’. Hierna gaat in Frankrijk nog een periode van 2 maanden in waar Monumentenzorg nog ‘aanspraak kan maken’ op het huis. Ook hier zijn we steeds in vertrouwen gebleven en hebben we onze intenties bekrachtigd. En hoe mooi is het dan dat we samen met de echte eigenaar op de krachtige datum van 22-02-2022 onze definitieve handtekeningen zetten op het koopcontract. Niet voor niets op die datum. Bewust gekozen om een heleboel te kunnen transformeren.

We zijn hier op Les Vincies gekomen om een Krachtplek te creëren. Een plek waar mensen samen mogen komen. Waar Liefde mag stromen, waar je EEN kunt zijn met de natuur, waar nog stilte is, waar je in Harmonie met jezelf kunt zijn. Een plaats van Licht en een plaats waar Vreugde en Blijheid mag zijn. Maar vooral een plaats om te ZIJN.

Dat is wat wij hier komen doen. En dat is ook onze intentie. Ook deze grote uitdaging zijn wij aangegaan. Door ons verhaal te delen met jullie, geeft het in ons Hart ruimte. Dat alles er mag zijn. Dat alles goed is en precies zoals het bedoelt is. Samen creëren wij de Nieuwe Wereld. Vanuit Liefde en Harmonie. Wetende dat we hier sterker en nog krachtiger uit zijn gekomen. Ons LiefdesLicht straalt naar jullie en de hele wereld. Onze klanken blijven klinken. En de intentie die we nu ingezet hebben is dat het geld terug is.

Wij zijn nu exact drie maanden verder en het is tijd om ons verhaal, onze uitdaging te delen middels dit Blog. 22-05-2022 een portaal-dag en een Universele 33 dag. Tijd voor de verdere realisatie van Les Vincies. Dank je wel voor het lezen. Voel je vrij om het te delen.

Hartegroet Ellen 💞

Eén gedachte over “ Blog # 9 … OP-LICHTEN ….

  1. Prachtig verwoord Ellen en ja het blijven uitdagingen en soms hele pittige maar zoals je zegt groeien jullie hier weer enorm van. Ik hoop te plek snel te mogen komen bewonderen. Liefs Ingrid🙏☀️💛

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten.