Blog #14 Het regent, het regent ….

Blog #14 Het regent, het regent ….

Dit liedje popte zomaar op in mijn gedachten. Niet geheel vreemd want wat hebben we een regen gehad hier in de Dordogne. Echt dagen achter elkaar. Als ik in de ochtend wakker werd, het luik opendeed, was het eerste wat ik zag …. een mist, een kleine wereld. Het heeft ook iets feëenrieks, iets Magisch, net zoals de foto hierboven. Maar als het dan vervolgens de hele dag en de dagen erna zo blijft en het gaat er ook nog eens bij regenen …. pfffff … dan kan ik me voorstellen dat er mensen somber worden. Ook ik heb mezelf af en toe echt even aan mogen porren om wat te gaan doen. Nu ga ik wel elke ochtend zwemmen. In het zwembad, waar het water nu ongeveer 10 graden is. Of het nu miezer regen is, of dat het er met bakken uit komt zetten of dat het mistig is, ik ga. Verkwikkend is het zeker. Zuiverend en helend. Ik krijg er een energieboost van. En het is gezond voor mijn immuunsysteem. Dat is één ding wat zeker is. Dus daar ga ik dan ook heerlijk mee door. Al verklaren de Fransen me hier voor gek. Tu as fou!

Het belangrijkste is om te blijven doen, waarvan Jij voelt dat het goed is voor jezelf. Wat een ander er ook van zegt, hoe een ander er over denkt. Jij alleen weet wat goed voor je is. En om daar trouw aan te blijven, kan een uitdaging op zich zijn. Het vraagt Moed en Vertrouwen.

Deze poster hing in mijn ’tienerkamer’ om mij eraan te herinneren om altijd door te gaan …. wat er ook gebeurt …

Wat is Moed voor mij? Als iedereen rechtsaf gaat, omdat ‘men zegt’ dat dit het beste is en Ik besluit om linksaf te gaan omdat ‘mijn Hart zegt’ dat dit het beste is voor mij, dat is Trouw blijven aan mezelf. En daar is Moed voor nodig. Geloof me, ook ik heb dit mogen leren, door te ervaren. Als je dan de Moedige stap zet om voor Jezelf te gaan, om voor Jezelf te kiezen, dan komt Vertrouwen om de hoek kijken. Durf Ik te vertrouwen op mezelf. Door onbegaande paden in te gaan. Door nieuwe uitdagingen aan te gaan. Door een kant op te gaan die nog open staat, waar nog niemand is gegaan. Ook daar ben ik alleen maar achter gekomen door het ‘aan te gaan’ en de stap te zetten. Die eerste stap … dat is ‘soms’ nog wel de lastigste die er is. Maar als je hem zet en je gaat je vervolgstappen zetten dan zul je zien dat je ‘geholpen wordt’. Door Engelen die op je pad komen. In welke vorm dan ook. In Aardse vorm zijn het de mensen die jij tegen komt die je ondersteunen op je pad dat jij bewandelt. Die je aanmoedigen, die je begeleiden, die je net die informatie aanreiken waar jij naar op zoek was. Maar ook vanuit de Lichtwereld word je geholpen. Of je nu in Engelen geloofd of niet, dat maakt niet uit. Ze zijn er. Vertrouw daar maar op. Het zijn de stille fluisteringen van je Hart, het zijn de veertjes die je ‘zomaar’ op je pad vindt, het is dat muzieknummer dat ’toevallig’ gedraaid wordt op de radio of op de computer via je afspeellijst langskomt. Of het is een kaart die jij trekt uit een kaartendek, waar precies die informatie opstaat die jij nodig hebt. Zodat je weer verder kunt. Zo werkt het voor mij. En toen ik dat ging inzien, toen ik daarop ging Vertrouwen kon ik steeds beter voelen wat er goed was voor mij. Ongeacht wat een ander daar nou van vond. Een gemakkelijk pad? Nee, zou mijn eerste antwoord zijn, want als het gemakkelijk was zou ik het waarschijnlijk niet eens gekozen hebben. Een ieder kiest uiteindelijk zijn/haar eigen pad. Ik zie het eerder als een Uitdagend pad. Durf ik ‘mijn angsten’ aan te kijken. Durf ik ‘mijn angsten’ aan te gaan. Ook daar is Moed en Vertrouwen voor nodig. En ook hier kan ik zeggen …. Ik ben gesprongen en het heeft me al zoveel gebracht. En ik leer nog steeds, elke dag weer.

En als je het dan over Divine Timing hebt …. speelt hier op mijn computer het nummer ‘Amazing’ van One Eskimo. Ooit, lange tijd geleden (toen ik nog in Lichtenvoorde woonde) een nummer bij de BodyBalance lessen. Gebruikt tijdens de oefening waar je de ‘Warrior’ op doet vanuit de Yoga. Prachtig vond ik die toen al. Maar ook Nu, nog zo toepasselijk. Ik deel het nummer Amazing (de BodyBalance versie) graag hieronder. Voel je vrij om mee te dansen … te bewegen … en als je de Yoga houdingen kent die bij de Warrior horen, laat je meenemen. En mocht je buiten zijn en het regent …. Zing dan gewoon heel hard het liedje mee, waarmee dit Blog begon. Veel plezier. Want dat is de beste manier om uitdagingen aan te gaan. Ook als het regent.

Dank je wel voor het lezen van dit spontaan ontstane Blog …

(Geschreven op een voor mij persoonlijke 33 dag vanuit de numerologie. De ‘lijntjes met boven’ staan open, daar maak ik dan graag gebruik van. En hoe toepasselijk als ik kijk op de Maya Wijsheid app, om te kijken wat voor een dag het is. Witte Hond toon 13, een kerndag en een Brondag. Witte Hond staat voor Trouw blijven aan Jezelf!! Wat een ’toeval’!!)

Hartegroet Ellen 💞

Muziekbron: via YouTube
Reacties zijn gesloten.