Ons nieuwe Wagenpark …

Ons nieuwe Wagenpark …

En alweer is er haast een maand voorbij en zit de helft van 2024 erop. Over Tijd hebben we het al gehad in onze vorige LoveLight, dus nu een up-date over de stand van zaken hier op Les Vincies. Ik ben vandaag in een schrijfmood, dus alles wat door wil stromen en ‘doorgegeven’ wil worden schrijf ik op. En dat wat er hier rondom mij heen gebeurd geeft mij inspiratie en titels voor Blogs, LoveLights en dan komen de woorden als vanzelf. Zoals ook iedere keer de Boodschappen van de Licht Code Kaarten binnen blijven stromen. De Wisdom Keepers hebben haast allemaal gesproken en de laatste staat te poppelen om haar bericht door te geven. En alles is zo heerlijk in de synchroniciteit. I love it. Als teksten die doorkomen voor Licht Code Kaarten voor nieuwe weken of voor nu ook weer de nieuwe maand volledig in afstemming zijn met waar we zelf mee bezig zijn.

Ik heb namelijk net Blog #19 ‘Oude Shit’ transformeren … zitten schrijven die gaat over het plaatsen van de nieuwe septic tank en het hele proces daaraan voorafgaand. Hoe metaforisch we alles kunnen gebruiken voor onszelf, hoe helend dat werkt en hoe fijn het is om dingen dan ook ‘los te kunnen laten’ en ook daadwerkelijk ‘gedag’ te zeggen. Of dit nu ‘Oude Shit’ is of iets anders. En als je dan alle machines, (we hadden een compleet nieuw Wagenpark hier, grote en een kleine shovel, tractor met gierton, grote vrachtwagen en natuurlijk de kleine witte bestelwagen waar iedere zelfstandige werknemer in rondrijd), op het weiland hebt zien rondrijden en je dan de vrachtwagen met ‘Oude Shit’ ook echt van het terrein ziet afrijden, dan zwaaien wij hem met een vrolijke lach uit en zeggen we tegen elkaar; ‘Daar gaat de Shit’. Want dat we vooral ook overal de Humor van proberen te blijven inzien is een belangrijk gegeven. Ook al hebben we meer dan drie jaar gewacht op die nieuwe septic tank. De laatste buizen worden nog aangesloten op de septic tank zodat overtollig water af kan vloeien.

Daarna is de oprit aan de beurt, waar ook meteen extra drainage buizen worden aangebracht zodat het rondom de schuur die nu verbouwd wordt ook minder nat zal zijn. Zeker nadat het nieuwe dak erop zit en er ook nog dakgoten aanzitten. De verbouwing gaat gestaag verder en vordert iedere keer met kleine stapjes. Het heeft zo mogen zijn dat er in juli en augustus alleen maar familie komt. Zij weten dat ze in de ‘verbouw activiteiten’ zullen zitten. En de vrienden die eind augustus komen, die hebben al aangeboden om te komen helpen met verschillende activiteiten. Al is het omhakken en kloven van bomen. Daarna gaat de gastenkamer ook dicht, want hij wordt ‘gesloopt’. Zodat we ruimte kunnen maken voor de nieuwe plannen en inrichting. Daarover in een andere LoveLight later meer.

Ondertussen genieten we hier van het mooie weer en de zon die hier eindelijk is gearriveerd. De zomer markten, de ‘Marche Gourmands’ (avond markt met kraampjes, muziek etc) en het toeristen seizoen begint hier weer, dus sowieso drukker. Op tijd even een pas op de plaats, om een goed boek te lezen, een duik in het zwembad te nemen of te genieten van Oervrouw magazine. Heb jij nummer 17 al gelezen met mijn verhaal erin? Ik heb zelf tot haast half juni mogen wachten totdat het mooie nummer hier was gearriveerd. Stiekem toch wel een beetje trots om mijn verhaal hierin te mogen delen. Er is nog altijd mogelijkheid om dit prachtige blad als een abbonement zelf te bestellen. Voel je vrij om rond te neuzen op deze leuke site. En wie weet kom ik je tegen in de Oervrouw Community. Mooie manier om te verbinden met andere vrouwen verspreid over de wereld.

Lieve allemaal, wij gaan genieten van de nieuwe maand Juli, Paul’s dochter die komt, de verjaardag van Paul en aan het eind van de maand komt ook nog Paul’s broer, dus volop familie tijd. Heb het goed en wie weet komen we elkaar tegen, waar dan ook.

Reacties zijn gesloten.