Blog #18 Van Bewust in Wording naar Bewust Zijn …

Blog #18 Van Bewust in Wording naar Bewust Zijn …

Just BE …

Tijdens een gesprek met een vriendin kwam ter sprake wat we allemaal gedaan hadden in ons leven. En met name waar we Nu staan. Het hele proces van Zelfrealisatie, bewustwording, keuzes maken en nog veel meer. Zo ineens kwam tijdens dat gesprek de titel “Van Bewust in Wording naar Bewust Zijn”. ‘O … dat is een mooie titel voor een nieuw Blog’, zei ik. Ik moest namelijk denken aan mijn allereerste stappen op het pad naar een eigen bedrijf. In het ziekenhuis waar ik destijds werkte was ik Coördinator Hartrevalidatie en veel met preventie en Leefstijlcoaching bezig. Ook was ik in die tijd, en dan spreken we over het jaar 2001 al sinds 1997 bezig op het pad van Zelfrealisatie, Therapeutic Touch en Spirituele bewustwording. Daar wilde ik graag meer mee gaan doen. En hoe mooi zou het zijn om dit alles te kunnen combineren met elkaar. In het ziekenhuis zelf zag ik daar geen mogelijkheid voor, want alles moest ‘Evident based’ zijn, dus dan komt vanzelf de vraag naar boven: ‘Hoe zou ik dat dan graag willen doen?’ Mijn toenmalige man deed destijds veel op het gebied van loopbaanbegeleiding, waar ook veel vraag naar was. Al brainstormend ontstond het idee om onze krachten te bundelen en Loopbaanbegeleiding, Leefstijlcoaching en Therapeutic Touch te combineren. Ik kreeg de titel ‘Bewust in Wording’ binnen als de naam voor het bedrijf wat we dan zouden starten. Via via kregen we contact met een reclame bureau die hadden gehoord dat wij hiermee bezig waren. Zij vroegen of ze mee mochten denken over folders, enveloppen, briefpapier en een logo. Wij vonden het al heel bijzonder dat dit op ons pad kwam dus we zeiden Ja, doe maar. Ik had de naam ‘Bewust in Wording’ doorgegeven die ik had doorgekregen, maar zij vertelden dat dit niet zo’n goede naam was voor een bedrijf?!? Het is toen uiteindelijk ProMoves geworden. Met hun uitleg erbij; een Professional in beweging, Promotie (het upliften naar een hoger level) en Moves om in beweging te blijven. Doe daarbij de folders die ze hadden ontworpen met onze eigen teksten in kleuren die afstemden met wat wij uit wilden dragen. Wel hebben ze de titel ‘Bewust in Wording’ als ondertitel gebruikt omdat ik deze wel wilde gebruiken. Op de foto hieronder zie je nog een klein detail van een envelop uit die tijd.

Promoves … Bewust in Wording ….

Tja, en dan heb je ineens een bedrijf. Naast mijn baan in het ziekenhuis. En tegelijkertijd ontdekten we dat ik ook zwanger was van een kindje dat bijzonder welkom was. Dus alles werd in dezelfde periode de wereld in gezet. Het was een enerverende tijd en er gebeurde van alles. Ook op het gebied van Bewustwording. Ik heb in 2006 het ziekenhuis definitief verlaten omdat het niet meer strookte met datgene wat ik uit wilde dragen. Omdat ik er tevens wilde zijn voor onze zoon, kwamen mijn werkzaamheden wat op de achtergrond te staan en als mensen voor Loopbaanbegeleiding informatie zochten kwamen ze vaak eerst op de pagina met mijn informatie. Dat voelde niet meer kloppend. Inmiddels was ik al begonnen met de opleiding voor Psycho Energetisch Therapeut en ik merkte dat ook de naam Promoves niet meer klopte voor mij. Ook als wij wat op de site wilden veranderen moesten we iedere keer naar het reclamebureau mailen of bellen als we teksten aangepast wilden hebben. Dat was ook iets dat we graag zelf zouden willen doen. En zo kwam het moment dat ik afscheid nam van de naam Promoves en ik onder de naam De Diamant verder ben gegaan. Mijn toenmalige man heeft nog wel een tijdje de naam Promoves aangehouden voor de Loopbaanbegeleiding totdat hij er ook definitief mee is gestopt omdat er andere werkzaamheden op zijn pad kwamen.

Met De Diamant kwam er ook een andere periode, want dit bedrijf heb ik ook daadwerkelijk ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. En hier kon ik dan ook veel meer aan de slag met het concept Bewust in Wording. Veel mensen zijn dan ook bij De Diamant geweest, voor individuele trajecten, huiskamer avonden, workshops, trainingen, massages en Energetische healingen. Ondertussen ging mijn eigen proces van Zelfrealisatie ook gewoon door en werd mijn Bewustzijn steeds groter. Dat er meer was tussen Hemel en Aarde, daar was ik me al langer van bewust, maar dat we ook nog een Kosmisch bewustzijn hadden werd in die tijd ook aangesproken. Veel heb ik geleerd in die periode. En meerdere met mij, want tijdens de Spirituele huiskamer avonden hebben we menige reizen gemaakt door de Kosmos en verschillende bewustzijnslagen. En toen kwam het moment dat ik tijdens die Dolfijnenreis in 2015 mijn Tweelingvlam ontmoette en mijn hele wereld op de kop kwam te staan. Ook wel weer bijzonder dat ik dit nu opschrijf want het is deze week precies 9 jaar geleden dat wij elkaar tegenkwamen.

Zouden we toen al geweten hebben dat we Terug zouden gaan naar de Bron (Le Source)

Die ontmoeting bij de Dolfijnen was van zo’n andere orde en op zo’n ander bewustzijns level, dat was iets wat ik nog niet had meegemaakt. En ik kan je vertellen dat ik al aardig wat had mogen zien en ervaren. Maar als je controles los laat in je leven, naar je hart durft te luisteren en dit durft te vertrouwen dan gebeuren er wonderbaarlijke dingen. Maar ook krijg je te maken met uitdagingen om aan te gaan. Want deze ontmoeting met mijn Tweelingvlam heeft me laten zien, voelen en ervaren dat we verbonden zijn op alle lagen van ons bewustzijn. Tijd en plaats maken niets meer uit. De verbinding is er, altijd. Door deze ontmoeting werd ik bij de Dolfijnen, voor een keuze gesteld, ‘Jump or Die’. Ik heb gekozen voor het Leven, voor ZelfLiefde en de keuze gemaakt om te gaan scheiden van mijn toenmalige man.

Gateway to the Angels 2-2-2023 (Universele 11 dag)

Daarmee begon een geheel nieuwe periode in mijn Leven. De naam van de praktijk veranderde in Diamond Souls omdat de activiteiten die we samen deden hier beter tot hun recht kwamen. Ik deed al steeds minder individuele trajecten en de spirituele huiskamer avonden had ik eind 2014 al gestopt. Alsof iets in mij al wist dat er een verandering aan zat te komen. Geen trainingen en workshops meer die gepland staan voor een heel jaar, maar veel meer in het moment kijken waar behoefte aan is. Het volgen van de flow en vraag op maat. Doordat ik hierdoor meer ruimte kreeg konden er via andere bewustzijnsvelden andere vormen van informatie binnenstromen. Via Licht Codes kwamen er symbolen en klanken binnen. Samen met Paul kan ik intunen op het grote Galactische Veld en kunnen we onze gezamenlijke Missie de wereld inbrengen. Via Diamond Souls zijn er dan ook verschillende klank opnames te beluisteren op Soundcloud.

Lichter Leven ….

Doordat we beiden groeien in ons Bewustzijn en we de flow volgen, is het voor ons volgens Divine Plan dat we onze volgende stap zullen gaan zetten en naar het buitenland gaan verhuizen. Hiermee zet ik ook een stap om te stoppen met mijn praktijk. Ik laat me uitschrijven bij de Kamer van Koophandel en laat volledig open wat er hier in Frankrijk, want daar zijn we uiteindelijk terecht gekomen, mag gaan ontstaan, vanuit de Flow. Ook hier krijgen we onze uitdagingen op ons pad, zoals je in een eerdere blog al hebt kunnen lezen. Maar niet voor niets zijn wij hier op Les Vincies terecht gekomen. Hier komen we thuis. Hier zijn wij Terug bij de Bron. Het is zo mooi en dankbaar om te mogen ervaren wat dit met ons zelf doet. Om te genieten van deze plek. Om je te laven aan de Bron. Dat Moeder Aarde je voldoende geeft om in overvloed te leven. Dat je Lichter mag Leven. Dat je plezier mag maken en genieten. Gewoon door te Zijn. Want meer is er niet nodig. Geen cursussen, geen trainingen, geen ‘graven in trauma’s’, maar lekker Zijn. In en rondom de natuur. Wat wij vooral bijzonder vinden is om te merken wat deze plek met mensen doet. Alle mensen die we inmiddels hier hebben mogen ontmoeten en verwelkomen voelen de uitnodiging om de rust in te gaan. Niets te hoeven ‘moeten’. Niets te hoeven doen. De Overgave in te gaan. Uit te rusten, te lezen, te schrijven, luisteren naar de vogels, kijken naar de sterren, een wandelingetje door het bosje of te zwemmen in het zwembad met zout water dat zuiverend werkt. Maar het belangrijkste, te Zijn. Just BE. Dit jaar zijn we met de verbouwing begonnen van de schuur waarin onze gastenkamer Hélène, die iets langer duurt, waardoor de beschikbare ruimte beperkt is. Vanaf volgend jaar hopen we een vernieuwde ruimte aan te kunnen bieden die voor meerdere doeleinden te gebruiken is. En wil je met je campertje langskomen, neem dan gewoon even contact met ons op.

En als je dan net als wij, geheel in die Overgave mag komen, dan kun je tegen jezelf zeggen: ‘Ik ben van Bewust in Wording naar Bewust Zijn gegaan’. Hoe heerlijk is dat. Want Jij bent precies goed zoals je bent. Er is niets wat je aan jezelf hoeft ’te fixen’. Jij bent een prachtige Ziel die hier op Moeder Aarde is gekomen om zijn/haar Licht te laten stralen. Ik ben dankbaar dat ik mijn stappen heb gezet en nog steeds doe op mijn Pad van Zelfrealisatie en Bewustwording, om het Bewust Zijn meer en meer te omarmen en uit te dragen. Bijzonder is dan ook voor mij, dat in deze mei maand mijn verhaal in Oervrouw Magazine te lezen is. Een prachtig blad, mooi vormgegeven en met heel veel Liefde gemaakt. Ik breng het hier graag onder de aandacht.

Mijn verhaal in Oervrouw Magazine nummer 17 …. 🙏🏼

Dank voor het lezen van dit blog. Voel je vrij om te delen. Graag tot een volgende Blog.

HelenaHeArt (Ellen) 💞

Reacties zijn gesloten.