Gastenkamer: “Hélène”

Gastenkamer: “Hélène”

Opgang “Gastenverblijf Hélène in de oude schuur ….
Ontwaken op je eigen manier ….

Gastenkamer “Hélène” is gelegen in de schuur met een eigen opgang. Er is één kamer met 2 aparte boxspring bedden, een klein zitje en een badkamer met eigen douche, toilet en aparte wastafel. Natuurlijk liggen er handdoeken voor je klaar en is het bed voorzien van beddegoed. Wij hebben geen standaard flesjes met douchecreme staan. Mocht je onverhoopt toch wat vergeten zijn, vraag het dan gerust. Inmiddels hebben we ook een klein keukenblok geïnstaleerd, met een koelkastje, koffiezetapparaat en waterkoker. Servies in de vorm van borden, kopjes, glazen en bestek is aanwezig. Je kunt gebruik maken van het zwembad, de ligbedden, lounchestoelen, zitjes en grotere badlakens zijn voorhanden. De verschillende parasols zorgen ervoor dat je ook heerlijk in de schaduw kunt zitten.

Ligbedden met kussen …. parasols voor de schaduw …
Verkoeling in het zwembad …..

In en rondom ons huis zijn zitjes, bankjes waar je heerlijk kunt vertoeven. Om te lezen, te schrijven, te mediteren, te mijmeren of gewoon te genieten van de natuur. En mocht je een lekker plekje vinden waar geen stoel staat, neem hem gerust mee daar naar toe. Mocht je vergeten zijn om wat te lezen mee te nemen. Kijk eens in de kast op je kamer, daar staan verschillende boeken om te lezen. Teken- en schilderspullen zijn ook voorhanden en liggen tevens in de kast. Verwacht geen overdadige luxe bij ons, maar we zullen er zeker voor zorgen dat je niets te kort komt.

Mediteren bij de geurende Rozen …. of alleen maar ZIJN ….
Lezen … Relaxen … Schrijven …. Niets doen …
Afronden van een mooie dag ….. genieten van de laatste zonnestralen …

Voor ons is Les Vincies vooral een plaats om te kunnen vertoeven in de natuur. Een plaats waar je kunt genieten van de stilte, waar je in de avond en nacht de sterren kunt zien, waar je kunt mijmeren over wat je nog zou willen of juist de plaats om even niets te hoeven doen. Een plek waar je mag dromen over ….. Een plek waar je creativiteit mag stromen. Een plek om heerlijk te verdwijnen in de boeken die jij wilt lezen. Misschien wel de plek om je eigen boek te schrijven. In ieder geval een plaats die je uitnodigt om terug te keren bij De Bron. Jouw eigen Bron.

Mocht je tijdens je verblijf hier behoefte hebben aan extra ondersteuning, wil je graag dingen voor jezelf helder krijgen of wil je weten waar je verlangens liggen? Vraag dan naar de mogelijkheden.

Engelen zijn er altijd ….. om je te helpen ….

Wij delen onze plaats, Les Vincies graag met jou als je hier bent. Natuurlijk is het hier nog lang niet “klaar”. Er liggen nog genoeg ideëen die we tot uitvoer willen brengen en er mag nog het één en ander gebeuren. Als jij het leuk vindt om mee te helpen met klussen, hout te zagen, dan wel te kloven, in het bos of in de tuin bezig te zijn, geef het ons dan van te voren door. Dan kijken wij wat er qua energie uitwisseling mogelijk is.

Onze Krachtplek krijgt steeds meer vorm …. mei 2022
En zo ziet de Krachtplek er inmiddels uit … april 2023

Omdat er hier lange tijd niets in het bos is gedaan, heeft de klimop weelig kunnen groeien. Met als gevolg dat er veel bomen vol zitten met deze klimop. Langzaam aan zijn wij ze aan het ontwikkelen van dit groen, maar er staan er nog wel een aantal. Zou je het nu leuk vinden om een boom bij ons van klimop te ontdoen, wat tevens erg therapeutisch werkt, dan zou je deze boom kunnen ‘adopteren’! Met wat creatieve bezigheden zetten we er daarna een prachtig naambordje bij met jouw naam. Wie weet wat jij hebt bevrijd in jezelf, door deze boom weer te bevrijden. Met liefde zullen wij er dan daarna voor zorgen. Zodat er steeds meer Licht en ruimte komt in ons bos.

En mocht je nadat je in het bos of waar dan ook bezig bent geweest, zin hebben om erop uit te trekken dan is er in de omgeving genoeg te ontdekken, te zien en te doen. Prachtige wandelingen om te maken door de bossen. Vanuit ons huis kun je zo een wandelroute oppakken richting Saint Felix de Reillac et Mortemart. Le Bugue ligt op 10 km met supermarkt, bakkertjes en markten op dinsdag en zaterdag. Limieul waar de Dordogne en de Vezere samenkomen ligt op 15 km. Tevens een verzamelpunt en eindbestemming van verschillende kano verhuurbedrijven. Perigeux ligt op een half uurtje rijden, Bergerac en Sarlat op ongeveer 3 kwartier. Dit zijn de wat grotere steden. In Bergerac ligt ook het vliegveld. Mocht je niet zelf een auto huren, dan is er (in overleg) een mogelijkheid dat wij je ophalen.

Limieul …. de Dordogne en Vezere komen samen …..

De omgeving in de Dordogne is prachtig, als je een fan bent van de boekenreeks “De Aardkinderen” voel je, je hier helemaal in je element, maar bovenal weet dat je van harte welkom bent om hier te Zijn.

De gastenkamer is opgeknapt, maar ligt in de schuur en deze heeft nog een grondige renovatie nodig. Daarom vragen wij als energie uitwisseling aan je om bijv. mee te helpen in het bos, de tuin of andere dingen die nog opgeknapt mogen worden. Wil je een vrije gift geven om ons te ondersteunen in de verdere realisatie van het ombouwen van de schuur tot een volwaardig gastenverblijf waar retraites gehouden kunnen worden, dan is dat altijd welkom. De deur van gastenkamer “Hélène” staat open en wij kijken er naar uit om je hier op “Les Vincies” te mogen ontvangen en te mogen ontmoeten. En als je hier dan bent krijg je in ieder geval dit tot je beschikking:

 • Karaf wijn (rood, wit of rose) & water bij aankomst
 • 2 aparte boxspring bedden
 • Eigen douche, toilet en wastafel
 • Eigen opgang
 • Klein keukenblok met serviesgoed
 • Klein koelkastje
 • Waterkoker
 • Handoeken, badlakens inbegrepen
 • Wifi
 • Gebruik maken van zwembad
 • Leesboeken in kast op kamer aanwezig
 • Teken/schilder/creatieve spullen aanwezig
 • Wandelkaarten en folders uit de omgeving
Naast rozen die hier uitbundig bloeien …. is dit ook een favoriet ….
Soms zijn dit onze buren …..

Je ziet, alle ingrediënten zijn aanwezig om heerlijk hier te kunnen zijn. Aan jouw de keuze om hier ook daadwerkelijk te Zijn. Weet dat alles goed is.

Hartegroet Paul&Ellen