Blog #16 Terug in de Tijd …

Blog #16 Terug in de Tijd …

De heerlijke oude vrachtwagen van Yohan … inclusief blauwe dampen ….

Het heeft een tijdje geduurd, maar eindelijk zijn de eerste stappen gezet om de schuur, waarin onze Gastenkamer ‘Hélène’ ligt te gaan verbouwen. Door het Oplichtings-verhaal (zie blog # 9 OP-LICHTEN hierover) was onze financiele ruimte ‘even’ wat beperkt en stond deze verbouwing op een erg laag pitje. Niets is echter voor niets en het heeft ons ook de ruimte gegeven om te bekijken, in te voelen wat we nu eigenlijk echt met deze ruimte zouden willen. Er lag een plan, vanuit de vorige bewoners om er twee Bed&Breakfast / Chambre d’Hotes kamers van te maken. Maar gaandeweg veranderde dat plan. Kwamen er andere ideëen. De afgelopen jaren, kwamen familie, vrienden en kennissen, die we heerlijk zagen genieten van onze plek hier op Les Vincies en ook daadwerkelijk in de rust zagen komen en landen op deze plek. Daadwerkelijk terug bij de Bron. En daar hoefden wij eigenlijk niet eens zo heel veel voor te doen. Het gebeurde. Ook konden we de afgelopen jaren voor onszelf goed gaan invoelen wat het deed met onze energieën als we mensen over de vloer hadden. Het belangrijkste is en blijft namelijk dat wij ons er goed bij mogen voelen. En dat wij in onze eigen energie kunnen blijven. Ik blijf het leuk vinden om voor andere mensen te zorgen, heb dat niet voor niets jaren gedaan in de verpleging, maar nu is het de tijd om daar op een andere manier mee om te gaan. Hoe mooi zou het zijn als we hier een plek aan kunnen bieden waar mensen kunnen Zijn, genietend van onze plek en dat we ze ook een eigen ruimte aan kunnen bieden waar ze zelfvoorzienend kunnen zijn. Een eigen plek om te koken, te slapen en om te vertoeven. Maar ook een ruimte die we zelf kunnen gebruiken om onze eigen activiteiten aan te kunnen biedden. Denk aan Soundhealingen, werken met de Engelen of verdieping in de Numerologie. Ook de retraites kunnen dan nog beter vorm gegeven worden. Alles op een kleinschalige manier. Zodat er ook vooral voldoende ruimte is om te kunnen ZIJN. Terug bij de Bron.

Ja, hier zat een hele uitbolling naar buiten toe …

We hadden al verschillende opties de revue laten passeren wat mogelijk zou zijn en wie er zou kunnen helpen. Want dat we hier hulp bij nodig hadden was wel duidelijk. Een scheur in de muur die gerepareerd mag worden, een uitbolling van stenen aan de andere kant van een muur die ook aandacht behoeft, een nieuwe balk, nieuwe Ankers om alles te verstevigen, allemaal zaken die van een iets grotere orde zijn dan wij zelf kunnen. En dan verschijnt Yohan op ons pad. Onze bijna buurman, die we al wel kenden, maar die ook best druk was. Een vriendelijke Fransman, met het hart op de goede plek. Die aandacht heeft voor zijn vak en die op een Ambachtelijke manier te werk gaat. Als hij bij ons komt kijken is hij verrukt van de stijl à la Perigordine. ‘C’est super, c’est tres belle … magnifique’.

Aan de buiten- en binnenkant opmetselen …

En er is heel veel mogelijk blijkt. Eind maart kwam hij hier kijken en begin april kon hij al beginnen. Binnen twee weken was de muur uitbolling weg gewerkt. Er werd een gat geslagen in de muur en alle stenen werden hergebruikt op de ‘methode Ancient’. En omdat de muren hier erg dik zijn, wordt er aan twee kanten omhoog gebouwd. Met een speciale ‘soep’ die tussen de stenen gaat om het verder uit te laten harden. Zo wordt ook de scheur behandelt. Ondertussen wordt de balk vervangen en staan de nieuwe Ankers, die precies de stijl hebben zoals het beslag van de luiken, te wachten om bevestigd te worden. Op het moment van schrijven zitten allebei de Ankers erin met een trekstang ertussen. Als laatste worden de muren nog na behandeld nadat ze al gevoegd zijn. Ik zal je vertellen, wij hebben naar de muren staan te kijken en elkaar aangekeken … ‘hier zat toch echt een scheur en een bolling’.

Het laten drogen van de stenen …

Het is zo vakkundig gedaan. Wow, die Yohan is een echte vakman. Die met zijn oude vrachtwagentje, die walmt van de diesel dampen, aan komt rijden als hij extra spullen moet meenemen. Die heerlijk in zijn eentje werkt, met z’n blote handen, erg netjes en goed met zijn spullen omgaat en die ook nog eens van erg goede muziek houdt. Als je de film muziek van Hans Zimmer hoort en het nummer van Lisa Gerard uit de film Gladiator dan weet je dat het goed zit. Een prachtig onderwerp om het over te hebben als we samen koffie drinken, met uiteraard wat lekkers erbij. Want als je goed voor de mensen zorgt, zorgen zij ook goed voor jou. Uiteraard hebben we heb ook onze eigen muziek laten horen en hij was erg onder de indruk. Als jij onze muziek zelf nog zou willen luisteren, op Soundcloud ‘Diamond Souls’, staan meerdere opnames van ons. En uiteraard onze Divine Mission via ons Telegram kanaal.

Hier zat een beste scheur …

Al met al heeft hij in twee weken tijd gewoon die dingen gerealiseerd die voor ons het voornaamste waren dat die als eerste gedaan moesten worden. Het heeft ons de ruimte gegeven om verder te kunnen denken over de vervolgmogelijkheden. En daar gaat Yohan ons ook bij helpen. De muren aan de buitenkant en een paar aan de binnenkant worden in de oude stijl gerenoveerd. De zoldervloer gaan we zelf aanpakken en daarna wordt de benedenvloer vervangen, geïsoleerd en al. Zodat het overal aangenamer is en dat de vloer dan vlak en egaal wordt. Dit vraagt enige aanpassingen aan de binnenkant, dus de gastenkamer zal enige tijd onbruikbaar zijn. Daarom hebben we waarschijnlijk na half mei ook geen gasten meer ‘gepland’ staan. Wie met een campertje langs wil komen is natuurlijk welkom. Want inmiddels hebben we in de garage zelf een toilet gerealiseerd van het hout dat over was van de kapschuur. En in de zomer, dan zetten we gewoon de buitendouche weer op, zodat daar gebruik van kan worden gemaakt.

Prachtig dit oude Anker …

Zo realiseren we langzaamaan onze dromen verder. Worden beelden en visies werkelijkheid en genieten wij dagelijks van onze bijzondere plek hier op Les Vincies. Want dat is één van de dingen waar we ons terdege van bewust zijn. Dat we op een speciale plek wonen, waar de energie hoog is, waar wij ons mogen laven aan de Bron, waar de Elven rondom ons heen aanwezig zijn, de andere natuurvolken ons steunen, waar we ons zuiveren met het zoute water in het zwembad, waar de moestuin nieuwe vormen krijgt en de groentes weer langzaamaan gaan groeien. De bloembakken zijn weer gevuld met de mooie rode Diplodenias en op diverse andere plekken groeien de rozen. Dit is de plek waar wij mogen Zijn. Ons eigen Paradijs op Aarde. Het bestaat. Terug bij de Bron.

Dank je wel weer voor het lezen van dit Blog. Dan ben je weer een beetje op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen. En als extra zet ik het nummer van Lisa Gerard hieronder, waar ook Yohan zo heerlijk naar kon luisteren en waar ik ook helemaal blij van wordt. Met de hele toepasselijke titel: ‘Now we are Free’, uit de film Gladiator.

With Divine Love, Ellen 💞

Bron: You Tube

Reacties zijn gesloten.