Rode kippen, stoelen en luiken …. Les Vincies LoveLight april

Rode kippen, stoelen en luiken …. Les Vincies LoveLight april

Rode kippen, luiken en stoelen ….

Dag lief mooi mens,

Wat gebeurt er toch veel in deze transformerende tijden. De tijd gaat snel, zeker als je veel buiten bezig bent. Het is nu aan het regenen hier, dus dat geeft mij even de tijd om achter de computer te gaan zitten en een LoveLight eruit te doen. We hebben een meer dan prachtige periode achter de rug en zijn heel veel buiten aan het werk geweest. Naast onze ontspanning, denk aan lezen, liggen bij het zwembad of een duik erin, hebben we ook heel veel andere dingen gedaan.

Het begon met het in elkaar zetten van twee witte tuinstoelen. Maar zeg nu zelf, dat past toch niet bij een huis met rode luiken. Dus rode verf gekocht en vóór de montage opgefrisd met een heerlijke rode kleur. Het was tenslotte vanuit de Maya kalender de golf van de Rode Slang, dus transformeren maar!! Er stonden ook nog een paar bankjes, plankjes aan de muur en wat kippen die blauw waren. Dus wat doe je dan?? Die pakken we maar meteen mee. Tja en dan blijken de luiken net een andere kleur rood te hebben …. Je snapt het al. Langzaamaan krijgen dus alle luiken ook een lik nieuwe rode verf. Zo komt er steeds meer en meer onze energie in. We hadden ook nog een hele pot met witte verf (en nog wel meer verf) in de schuur en die heb ik inmiddels gebruikt om het gastenverblijf van een frisse look te voorzien. Inclusief de deuren van dat gastenverblijf die van bruin naar wit zijn gegaan. Ook hier van donker naar licht. En hoe leuk is het dan om aan de slag te gaan met het weer herinrichten van deze kamer. Inmiddels hangen er naast de oude gordijnen (omdat die zo lief waren en met liefde gemaakt door een vorige eigenaar) ook nieuwe gordijnen. Hier hebben we naast al het rood dat we al hebben, de kleur geel ingevoerd. Geel de kleur van de Zon. De warmte en het Licht.

Een (oker)gele twist …. naast al het rode …

Als straks de lockdown voorbij is en het reizen weer wat soepeler gaat, kunnen we in ieder geval een fijne kamer aanbieden. Om te overnachten, met douche en toilet en waar je kunt zijn. Zorgen wij in de ochtend voor een Frans ontbijt met een Nederlandse twist, een flesje wijn voor als je in de avond nog even een glaasje wilt nuttigen. In de kast staan vast wel wat boeken om te lezen. Bij mooi weer lekker buiten in één van de zitjes en als je nog iets anders zou willen zijn wij er natuurlijk om je vragen te beantwoorden. Hoe het zit met het opengaan van terrassen, cafes en restaurants weten we op dit moment nog niet, maar daar is altijd een mouw aan te passen. Tegen een kleine vergoeding eet je gewoon mee, wat de pot hier schaft.

Het zwembad is al lekker op temperatuur dat kan ik je vertellen, want ik test het elke ochtend zelf even. Vanaf mijn verjaardag op 29 maart ben ik begonnen om elke ochtend een paar baantjes te zwemmen. Om wat meer prive rondom het zwembad te hebben, zijn we de afgelopen weken bezig geweest om een natuurlijke schutting te creëeren. En wel van bamboe dat achter in ons bos groeit. Dat zijn me een aantal ‘joekels’. Sommige zijn wel 10 meter lang. Maar er staan er zoveel dat we het wel aandurven om er een paar van te gebruiken. Voor de verdere beplanting gebruiken we laurier, want dat groeit hier ook in overvloed. En zo zie je maar hoe je materialen gewoon weer kunt hergebruiken. Ik ben nog bezig om een plek in het bos te creëeren waar je kunt mediteren, relaxen, zingen, dansen, schrijven, zitten lezen of gewoon niets doen. Ook hier probeer ik zoveel mogelijk materialen te gebruiken die uit het bos zelf komen. De rode aarde als ondergrond geeft al een mooie basis. Alleen als het droger wordt is deze aarde heel erg hard om doorheen te komen, dus dat geeft wat uitdagingen. Maar alles heeft zijn tijd. En alles komt op de tijd dat het kan. Soms geeft je lichaam namelijk aan dat je even rust moet nemen. Mijn handen en lichaam zijn andere dingen gewend en op tijd even een pas op de plaats is dan ook heerlijk. Met een boekje bij het zwembad is dan een aangename optie. Ik kan je vertellen dat ik Paul nog nooit zoveel heb zien lezen als sinds we hier zijn!! Heerlijk als je je werk zo in kunt delen dat je geniet van de zon als die daar is. En dat je een serie aan het lezen bent die zo verslavend is, dat je gewoon verder wilt lezen. Ik ben zelf de serie van de Zeven Zussen weer aan het lezen en dat komt goed uit want deel 7 komt begin mei uit!!

Ook als het regent ……

Dus zoals jullie lezen zijn we best goed bezig, vinden we zelf namelijk ook!! We komen natuurlijk onze uitdagingen tegen, maar die zijn er om aan te gaan. Een nieuwe lockdown maakte dat we niet echt de omgeving konden verkennen, maar we hadden genoeg omhanden. Wandelen hebben we voor ons doen nog weinig gedaan. In ons eigen bos heb ik inmiddels wel een heel wandelpad gecreëerd. En dan kom je omgevallen bomen tegen, die gebruikt kunnen worden om gezaagd te worden. Er ligt nog wel voor een aantal jaren hout voor de kachel!! Zoals ik al in een eerdere Blog schreef is en blijft het werken in het bos erg transformerend. Maar het is ook erg helend om in het bos danwel de natuur te zijn. Niet voor niets zit ik weinig achter de computer en ben ik meer en meer buiten te vinden. Hier hoef ik niet eens een muziekje op te zetten voor een meditatie. Als ik in de stilte naar de vogels zit te luisteren op een bankje of stoel dan kan ik zo genieten en daalt er een rust over me heen. Hoe fijn is dat.

Deze plek is echt wel een plek om te delen met anderen. Hoe we dit precies gaan doen weten we nog niet. Het plan zal zich vanzelf ontvouwen. Wij zijn in ieder geval lekker bezig en blijven nog wel bezig. De nieuwe schuur komt rond juni en dan kunnen we weer een stapje verder. De ontwikkelingen in de wereld gaan gewoon door, maar daar zijn we over het algemeen hier niet zo heel veel mee bezig. We worden er natuurlijk wel mee geconfronteerd en dat biedt ons dan weer uitdagingen, die we uiteraard aangaan. Ach en soms willen er dan woorden geschreven worden die dan in een Blog hun weg naar de buitenwereld vinden. Omdat één van mijn zielstaken hier op aarde is om mensen bewust te maken van dingen. Om een licht te laten schijnen, om op een andere manier naar dingen te kijken. Niet iedereen zal dit met mij eens zijn en dat hoeft gelukkig ook niet. Dat maakt ons als mens ook zo uniek. Maar we hebben wel allemaal onze eigen verantwoordelijkheden en hoe we hier mee om mogen gaan. Via de Licht Codes kan ik natuurlijk nog veel meer informatie naar buiten brengen en ik ben dankbaar dat ze via de ambassadeurs ook hun wegen vinden naar de mensen. En zo prachtig om te zien wat er dan ervaren mag worden. En wat er gedeeld wordt. En wat het opent bij mensen.

Energieëen en Licht Codes in ons eigen bos ….

Nou, het is weer een heel verhaal geworden, maar dan zijn jullie in ieder geval weer op de hoogte van het wel en wee hier in het Franse land, in de Dordogne. Het is goed toeven op Les Vincies en we genieten volop. Ondanks het feit dat we nu even niet naar Nederland kunnen om jullie zelf een knuffel te komen geven, wordt het een knuffel via deze weg. Weet dat jullie allemaal in ons hart zitten en dat we meer dan ooit verbonden zijn. Liefde kent namelijk geen grenzen. Liefde is onvoorwaardelijk. Liefde is overal.

Lief mooi mens, geniet van alles wat er op je pad komt. Ga de uitdagingen aan. Leef in Liefde en laat je mooie Licht schijnen op het pad. Zing je lied en voel je Vrij. En wie weet mogen we je binnenkort wel hier ontmoeten.

Hartegroet vanuit Les Vincies.

Paul&Ellen

4 gedachten over “Rode kippen, stoelen en luiken …. Les Vincies LoveLight april

 1. Hoi Ellen en Paul ,wat een schitterend verhaal op een schitterende plek .En dat alles vanuit je hart in liefde geschreven .Dat voel je als je ervoor openstaat .Wie weet kom ik wel een keer als het weer kan live kijken en meemaken hoe jullie daar je leven leiden samen .
  Lieve gr

  1. Lieve Monique,
   Dank je wel voor je lieve woorden.
   Het is inderdaad een schitterende plek die we graag gaan delen.
   We zullen zien hoe alles zich gaat ontwikkelen mbt reizen, regels, tests?? en vaccins??
   Het is even zo, maar ik ga ervanuit dat er LICHT glooit aan de horizon.
   En dat we in VRIJHEID kunnen reizen.
   Weet dat je welkom bent.

   Fijn om elkaar ook weer even gesproken en gezien te hebben via de video app.
   Hartegroet uit een zonnig Les Vincies.💞

 2. Hallo Ellen, ik heb je blog gemist. Keek even omdat ik een stukje over de kaarten wil posten en kwam dit verhaal tegen. Jullie genieten zo te lezen heel erg fijn ook om te horen dat de plek steeds meer eigen gaat worden. Je weet dat ik jullie graag wil komen opzoeken, zodra het enigzins mogelijk is neem ik contact met jullie op. Dikke knuffel, we spreken elkaar snel 🙏🧡

  1. Hoi lieve Ingrid.

   Ik zit ook niet zo vaak achter de computer en krijg niet altijd een melding, maar zie deze nu ook voorbij komen.
   We genieten hier inderdaad, zeker nu het hier na een aantal regenachtige dagen, die voor de planten en tuin altijd welkom zijn, de zon weer stralend schijnt.
   De Licht Codes komen nu op een andere manier binnen😇
   Dankbaar dat jij de 160 Qualities of Divine Love zo prachtig verspreid en er op je eigen manier de boodschappen op mag ontvangen en deze deelt.
   Zo willen de Light Codes het liefst gedeeld worden.
   Via deze weg kunnen ze hun Liefde vinden naar diegene die ze willen ontvangen.
   Dank voor je ambassadeursschap, je liefde maar bovenal je zijn.

   En je weet je bent meer dan welkom hier op deze bijzondere plek.
   De tijd zal het laten zien.
   Er brandt LICHT aan de horizon.

   Hartegroet uit een zonnig Les Vincies.💞

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten.