Blog #3 Gele Sterren …

Blog #3 Gele Sterren …

De energieën in ons eigen bos …..

Ja je leest het goed. Nu even geen Blog over Rode Regen uit Frankrijk. Want op dit moment dat ik dit Blog schreef, regent het hier wel, maar we hebben een meer dan prachtige periode achter de rug en we hebben heel veel werk verzet. Op dit moment is er iets anders dat gedeeld wil worden, waar woorden aan gegeven willen worden en het heeft de titel Gele Sterren gekregen. Het heeft te maken met datgene wat mijn hart raakt. En wat er op dit moment in de wereld aan het gebeuren is. Laat ik eerst duidelijk maken dat een ieder mens zijn eigen verantwoordelijkheid heeft en draagt in de keuzes die hij/zij maakt. Ook ik maak mijn eigen keuzes, waaruit consequenties volgen, maar dat wil dan niet zeggen dat ik niet geraakt kan worden door datgene wat ik zie gebeuren. Als Lichtwerker ben ik natuurlijk al lange tijd op het pad van Zelfrealisatie en op weg om meer en meer Liefde en Licht te verspreiden. Hiervoor zullen we ook het donker en de schaduwkanten in onszelf aan mogen kijken. Deze schaduwkanten omarmen, ze accepteren, ze een plaatsje geven om ze vervolgens los te mogen laten. Angst is op dit moment een hele grote schaduwkant in veel mensen, die veel los maakt wat al lange tijd vast zit. Durf jij je angsten aan te kijken??

Ja, ook ik heb mijn angsten. Maar ik heb door de jaren heen geleerd om ze aan te kijken, ze om te zetten in uitdagingen en vervolgens die uitdagingen aan te gaan. Dat is echt niet altijd gemakkelijk, maar ze horen nu eenmaal bij het leven. En ik kan je zeggen dat ik hier in Frankrijk zeker mijn uitdagingen tegenkom!!

Gelukkig mag en kan ik het vaak ‘van bovenaf bezien’, zie ik het grote geheel, weet ik waarom dingen gebeuren, maar dat is één ding. Vanuit mijn Lichtwezen kan ik dat volledig begrijpen. Maar ik ben ook nog een mens van vlees en bloed hier op Aarde. Ik ben een vrouw met gevoelens, een partner, een moeder, een dochter, een zus, een vriendin, een collega en nog veel, veel meer. En vanuit dat stuk, die vrouw met gevoelens, werd ik gisteren geraakt door een post op Instagram. Iemand postte dat ze op weg was in het vliegtuig naar haar kinderen en dat ze zo blij was om ze weer te kunnen zien. Daarnaast kwam een foto van een blije vrouw met een sticker op haar borst met als titel: “I am covid vaccinated”. Daar lag de trigger voor mij. De energie van de Volle Super Maan deed natuurlijk heerlijk mee, doe daar nog wat zonnestormen bij en je voelt hem al, lekker emotioneel.

Ik wil mijn kind ook wel zien, dacht ik. Maar dat ligt voor mij iets anders omdat ik andere keuzes maak. Omdat ik trouw blijf aan mezelf en mijn gezondheid boven alles stel, ga ik geen stokken in mijn neus stoppen die aan zouden moeten tonen dat ik “gezond” ben. Ook ga ik geen vaccin in mijn lichaam stoppen omdat ik weet dat dit geen enkel effect heeft (ook vanuit vroegere reacties op mijn lichaam). Jarenlang heb ik gewerkt aan het “Helen van je eigen lichaam, het helen van jezelf”. Dus ik weet wat mijn lichaam kan en daar vertrouw ik op.

Door de angst cultuur die er nu, al een jaar lang, op een bijzonder subtiele manier is neergezet, zie ik dat nog steeds heel veel mensen de verantwoordelijkheid buiten zichzelf leggen. Gelukkig worden er ook steeds meer mensen ‘wakker’. Want geloof me, niemand anders dan jij zelf kan die verantwoordelijkheid voor jezelf dragen. Geen overheid, geen minister, geen goeroe, geen geleerde, geen wetenschapper, geen coach, geen therapeut, nee alleen jij zelf kunt dit doen. Hoe?? Door te luisteren naar je hart.

En luisteren naar mijn hart is wat ik doe. En dat is ook waardoor ik zo geraakt wordt en werd door zo’n post. Natuurlijk wil ik graag mijn zoon zien, maar dat stuk heb ik voor mezelf al lang aangepakt en gezien. Waar het hier om gaat, is een veel dieper stuk in mij dat aangeraakt wordt, wat het collectief aanraakt.

Ik wordt aangeraakt in mijn kern, het soevereine zijn.

Ik wordt aangeraakt in: Mijn vrijheid. En ik hoor nu al verschillende mensen zeggen, denken en ik weet dat zelf ook heel goed: Die vrijheid zit in mezelf. Daar waar ik me nu bevind en waar ik woon, hier in Frankrijk, daar ervaar ik vrijheid en ruimte als nooit te voren. Maar daar waar het om gaat is dat anderen, lees, de regering, ‘onze’ wereldleiders, de farmaceutische industrie, alles waar maar geld, macht en manipulatie mee gemoeid is, ons dusdanig in de greep hebben en houden dat wij helemaal niet vrij zijn. Je kunt vrij zijn als je je laat testen of vaccineren. Maar ik wil gewoon vrij zijn.

Vrij zijn in wie IK BEN.

Vrij zijn om een knuffel te geven (wat ik overigens ook gewoon doe en altijd gedaan heb!!)

Vrij zijn om familie en vrienden te zien (niets zo belangrijk dan dat)

Vrij zijn om te reizen (zonder vaccin of test)

Vrij zijn om een winkel binnen te gaan (zonder mondkapjes voor zover ik dat al niet doe!!)

Vrij zijn om te genieten van dit mooie leven (wat ik hier in Frankrijk en ook in Nederland al deed en nog steeds doe)

Vrij zijn om te leven vanuit Liefde.

Maar terugkomende op de sticker: ‘I am covid vaccinated’. Mijn eerste gedachte was, ik plak er een Gele Ster op. 80 jaar geleden hadden we ook Gele Sterren, ja vandaar die titel!! En iedereen weet over welke Gele Sterren ik het dan heb. Heel veel mensen vinden dit wel ver gaan en dan ben je al snel een complotdenker. Maar het gaat heel subtiel en voor je het weet mag je geen restaurant meer binnen. Nou vind ik uit eten gaan best leuk en gezellig, maar zelf koken met vrienden is zeker zo gezellig. Wellicht dadelijk ook geen winkels meer binnen, dan komt die moestuin in ontwikkeling toch van pas. Het vliegtuig kom je al haast niet meer in zonder vaccin of test. Reizen is heel erg leuk en ik zal het best missen, maar hé, er zijn ergere dingen. Op dit moment ervaar ik de plek waar ik mag wonen als een continue vakantieplaats. Het openbaar vervoer, daar had ik al afstand van gedaan, sinds de invoering van mondkapjes. En ik weet dat ik bevoorrecht ben dat ik een auto heb en daar gebruik van kan maken. Het ergste scenario is, en ik moet er niet aan denken, dat we dadelijk alleen maar kunnen reizen, winkelen, uit eten en ons mogen verplaatsen als we getest zijn dan wel gevaccineerd zijn. Dat we een Groene app moeten hebben die ons laat zien of we ‘gezond’ zijn!!

Hoe gecontroleerd wil je worden??

Hoeveel macht wil je ‘wie dan ook’ geven??

Lieve lieve mensen, weet dat ik het grote plaatje zie. Ik zie dat steeds meer mensen ‘Wakker worden’, maar het gaat me aan het Hart als ik zie wat er NU aan het gebeuren is. Ook weet ik dat alles volgens een Divine Plan gaat. Maar stel je zelf nu eens de vraag:

Wil jij leven in Vrijheid vanuit Liefde en Licht?

Of wil jij leven in een wereld vol angst, manipulatie, controle en Macht?

Aan jouw de keuze. Weet dat alles goed is. Weet dat ik toch al van je houd. Omdat ik weet dat: JIJ LIEFDE BENT.

Wat zo’n bericht op Instagram al niet te weeg kan brengen. Maar deze woorden wilden geschreven worden. Mijn Hart wilde zich luchten. Ik ben een Lichtwerker. Ik breng Licht en Liefde. Ik ben een Licht Warrior en één van mijn andere taken is om ook Licht op andere zaken te laten schijnen. En ja, ik ben ook gewoon een mama die haar zoon graag weer wil zien en even een hele dikke vette knuffel wil geven. En zo wil ik nog veel meer mensen een echte knuffel geven of om gewoon even samen te zijn.

In liefde gedeeld en geschreven, omdat alles gehoord en gezien mag worden. En hoe bijzonder als je dan klaar bent met het op papier zetten van je gevoelens en gedachten een tekst vindt. Op de vloer bij het gastenverblijf waar we wat dingen aan het ophangen waren. Ooit uitgeknipt waarschijnlijk voor een moodbord, maar waar het nu vandaan kwam? Divine timing. I love the Angels. Ze zijn er altijd. En voor mij de bevestiging om de tekst te delen.

Dank je wel voor het lezen en wellicht tot een volgend Blog.

Divine Timing ….

Voel je vrij om het te delen.

Hartegroet, Ellen.💞

6 gedachten over “Blog #3 Gele Sterren …

 1. Lieve, lieve Ellen, ik begrijp je blog helemaal en ook jouw behoefte om het te schrijven en te delen. Ik ben ook heel verbaasd hoe normaal mensen in mijn omgeving de dingen volgen en doen, of om maar weer op een terras te mogen zitten of om weer op vakantie te mogen en daarbij gaan ze voorbij aan wat ze nu eigenlijk ah doen zijn. Soms vraag ik mij af of ze überhaupt nog wel zelf nadenken. Maar ja, dit is idd de realiteit, ik wil er niet aan wennen, ik wil zo niet leven. Probeer er zo min mogelijk aandacht aan te schenken en als lichtwerker mijn licht te schijnen en de liefde te zien.
  En ik begrijp je gevoel lieve Ellen, jullie wonen op een prachtige plek maar daarnaast ben je ook moeder en je kind en familie niet kunnen knuffelen is lastig. Ik hoop dat het snel kan lieverd en als het kan wil ik zo samen met je zoon jouw kant opkomen, doe ik meteen. Dikke knuffel, voor jou en Paul 🧡🧡🧡

  1. Hoi lieve Ingrid,
   Dank je wel voor je liefdevolle woorden. Ja er wilde even wat woorden gedeeld worden.
   En er zullen best wel een aantal mensen bijzitten die het erg expliciet vinden dat ik het uberhaupt op durf te schrijven.
   Maar dat is het mooie van deze tijd, dat dit mag en kan.
   Wat een ieder er mee doet, mag hij/zij zelf weten.
   En in woorden zit vaak nog de dualiteit, dat weet ik ook.
   Daarom zijn de Licht Codes en de Licht Taal ook zo mooi om mee te werken.
   Die mag je eerst voelen. Daar hoef je niet meteen woorden aan te geven.
   De Taal van het Licht, de taal van ons Hart.
   You know.
   Dank voor je zijn lieverd.
   Hartegroet uit Les Vincies.

 2. Lieve Ellen, de woorden stromen in een raak geheel vanuit mijn beeldscherm mijn hart in. Ik ben het helemaal met je eens. Ik wil ook vrij zijn en liefde voelen. En dat doe ik ook. In hoeverre dat kan tenminste. Laten we hopen dat het allemaal niet erger wordt en dat het tij zal keren. Ik zet mij daar in ieder geval voor in!

  Dikke knuffel terug!

  1. Lieve Barbara,
   Dank je wel voor je mooie woorden terug.
   Ja het is en blijft een bijzondere tijd.
   We blijven ons Licht en onze Liefde laten schijnen en stromen.
   En met Rabarbara zet jij ook een bijzonder liefdevol veld neer.
   Een bloemenwei, om even op je eigen blog terug te keren.
   Met allerlei verschillende bloemen in kleuren en vormen.
   Die er allemaal zijn, gewoon omdat ze zijn.
   Heb een mooie dag.
   Hartegroet uit Les Vincies.

 3. De werelden combineren, zoals het goed voelt voor jou, kan ook. Roeien met de riemen die je hebt. Je kunt helaas niet alles van te voren weten, dus zal je op basis van de juiste info, je beste keuzes moeten maken (voor jezelf)
  Jij bent het gevolg van jouw keuzes.

  Liefs Tosca

  1. Lieve Tosca,
   Dank je wel voor je reactie terug.
   Het is een heerlijke uitdagende tijd en we worden vooral teruggeworpen naar onszelf.
   Om heel dicht bij onszelf te blijven en van daaruit die keuzes te maken.
   En wat je schrijft: Jij bent het gevolg van jouw keuzes … die ken ik maar al te goed.
   Ik heb al aardig wat keuzes gemaakt in mijn leven en er heel veel van geleerd.
   Niet altijd door iedereen begrepen, maar dat hoeft ook niet.
   Eenieder loopt zijn/haar eigen pad …
   En gelukkig zijn er heel veel paden om te lopen ….
   Met of zonder GPS …

   Nogmaals dank voor je reactie en wie weet tot snel ergens ….
   Hartegroet Ellen

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten.