Blog #15 Iets met regentonnen, grote en kleine klussen …

Blog #15 Iets met regentonnen, grote en kleine klussen …

Grote en kleine projecten …

Na alle regen die we gehad hebben, zie ook Blog #14 is het eindelijk een week met prachtig weer geweest. Een weekje met heerlijke temperaturen. Dan pas besef je weer, hoe fijn de zonnestralen zijn op je gezicht en op je huid. Om je op te laten warmen door de Zon. Maar op het moment dat ik dit aan het schrijven ben, regent het alweer de hele dag. Het komt met bakken eruit zetten!! Misschien wel precies zo geregeld dat ik tijd heb om dit Blog te schrijven. En wat belletjes te doen. Want dat is ook een fijne bezigheid om te doen. Contact onderhouden, ook als je net terug bent uit Nederland, met vrienden, vriendinnen en familie. Naast alle grote en kleine klussen die er hier te doen zijn. We hebben een lijstje gemaakt wat we in 2024 allemaal willen realiseren. Geen moeten, maar meer zo’n lijst van dingen die we in de loop van de tijd tegenkwamen en opgeschreven hebben. Sommige zaken kunnen namelijk pas aangepakt worden als eerst het klusje wat daarvoor gedaan moet worden is gedaan. Anders kun je niet verder.

Zo stond er aan de achterkant van de garage van alles wat eigenlijk richting de stort, (‘la Déchèttterie’ zoals ze dat hier in Frankrijk noemen) kon. Maar ook stond er nog steeds een nieuwe grote regenton die geplaatst moest worden. Met alle regen die valt ook wel zo handig om het water ook daadwerkelijk op te vangen. Hiervoor moest echter eerst een oude verplaatst worden, zodat die naar de achterkant van de garage kon. Dan kon de grote (1000 liter) op de plek komen waar hij nu uiteindelijk terecht is gekomen. Dus op een mooie vrijdag, de aanhangwagen achter de auto gehangen, alle spullen die weg konden erop en op zaterdag ochtend naar de stort. Daar aangekomen hadden meer mensen zoiets van; laten we vandaag eens naar de stort gaan! Wat een drukte. Maar wel mooi om te zien dat alles uitgesorteerd wordt en hout bij hout komt, steen bij steen, grof tuinafval, snoeihout in de daarvoor bestemde bakken en zo staan er nog wel meer van die grote bakken. Wat een spul wordt er toch weggebracht. Daarna door naar de ons inmiddels welbekende ‘Brico’ (de doe-het-zelf zaak a la Gamma) en nog wat extra spullen gekocht die we nodig hadden. Denk hierbij aan kit, ophang haakjes, verf en spullen voor de moestuin. Thuisgekomen kunnen we aan de slag en dan is het fijn als het zo’n lekker weer is want dan kun je heerlijk doorwerken.

Wateropvang voor de planten in de zomer … en de kersenboom staat vol met bloesem …

Inmiddels kan ik je zeggen dat de regentonnen op hun plek staan en ook aangesloten zijn, dus het water dat er vandaag valt, heeft ze inmiddels allemaal grotendeels of helemaal gevuld. De buitenlamp bij de garage, die op ‘het lijstje’ stond is ook opgehangen. Die kon namelijk pas op zijn plek komen als de regenton zou staan, i.v.m de regenpijp. Dat zijn van die dingen waarvan ik bedoel … ‘er moet eerst iets anders gebeuren voordat je de volgende stap kan maken.’ Nu kan ik ook weer verder om dakpannen die kapot zijn, nog verder kapot te maken door ze in kleinere stukjes te hakken. Deze komen dan aan de achterkant van de garage te liggen, zodat daar kleinere creme-kleurige steentjes overheen kunnen. Die liggen al geruime tijd aan de kant te wachten op hun definitieve bestemming. En als die steentjes op hun plek liggen … komt deze plek weer vrij om daar uiteindelijk een laurierhaag neer te zetten. Die laurier verplaatsen we vanuit het bos, waar ze in grote getalen groeien. Maar dat is weer een volgend project.

En als je dan de aanhangwagen weer leeg hebt, kun je hem gebruiken om andere spullen zolang in te leggen. Door het overgebleven hout (van de kap schuur) wat al haast een jaar in de garage lag, te verplaatsten naar de aanhangwagen, kwam er ruimte vrij zodat ook hier een volgend project kon starten. Hier kan Paul zijn creativiteit in kwijt, door aan de slag te gaan met het hout. Inmiddels zijn we daar ook al mee gestart. Sommige klussen doen we zelf, maar we hebben ook klussen die laten we doen. In onze woning zijn inmiddels alle ramen en deuren vervangen en hebben we dubbel glas. En de eerste opzet voor aanpassing van de schuur is een feit. Ook dit laten we doen. Dit zijn de echt grote klussen.

Oud en nieuw …

Maar het blijft leuk en vooral dankbaar om te zien hoe we telkens weer een stapje verder komen. Inmiddels zijn we al aan ons vierde jaar hier begonnen. En ik vier a.s. vrijdag, Goede Vrijdag, voor de vierde keer hier in La France mijn verjaardag. Dankbaar dat ik / wij hier mag / mogen Zijn, op deze plaats van Moeder Aarde. Dankbaar dat ik / wij voor deze mooie plek mag / mogen zorgen. En met alle kleine en grote klussen wordt er veel getransformeerd. Energetisch word er van alles opgeruimd en opgeschoond. De warmere temperaturen, de zon en ook de regen zorgen ervoor dat alles er lekker fris uit komt te zien. Blaadjes zie je groen worden, bloessems staan in bloei en het voorjaar komt eraan. Dus de tuin, het bos en de moestuin vragen ook om aandacht. En daar zijn altijd wel klusjes te doen. Met Liefde zal dat gedaan worden. Zodat alles kan groeien, net zo als wij zelf.

Vier het Leven. Ik drink er vrijdag op mijn 59e verjaardag een borreltje op en zal in gedachten proosten met jou als jij dit leest. Proost op het Leven en op de kleine en grote klussen!! En de Engeltjes die op mijn geboortekaartje stonden, staan nu nog steeds te glimlachen en proosten met mij mee!!

Mijn geboortekaartje …

Tot een volgend Blog.

Hartegroet Ellen. 💞

Reacties zijn gesloten.