Blog #10 CreatieKracht …

Blog #10 CreatieKracht …

Creëeren van een natuurlijke afscheiding tussen tuin, bos en Krachtplek ….

Hoe een foto van een stapel gekloofd hout je kan inspireren tot het schrijven van een nieuwe Blog. Die stapel hout ziet er namelijk niet alleen mooi uit om naar te kijken. Het is ook meteen een mooie natuurlijke afscheiding van de tuin naar het bos met daarachter onze Krachtplek. Voordat het daar zo mooi kan liggen, om te drogen voor de komende wintermaanden, is er wel wat werk aan vooraf gegaan. Dat hout is best vaak door onze handen gegaan. We hebben hier in het bos een flink aantal bomen staan die al dood zijn en rijp voor de kachel, dus daar liggen er ook al een paar van tussen deze houtstapel. Maar we hadden ook een aantal bomen die toch wel wat risicovol stonden ten opzichte van het huis. Dus in goed overleg hebben we er een zestal met behulp van een aantal ‘boomklimmers’ gesnoeid en gekapt. Wat ons aardig wat hout op zou leveren voor de komende jaren. Dat kappen is redelijk snel gebeurd, zeker als er een busje voor komt rijden waar 5 mannen uitspringen die binnen de kortste keren hoog in de bomen zitten, danwel hangen. Wij hadden afgesproken dat we de omgezaagde bomen zelf wel verder zouden zagen en verwerken in kleinere delen. Nou ik kan je zeggen dat dat een hele uitdaging was!! Want uit 6 bomen komt aardig wat hout. In de vorm van kleine takken of takjes, zeg maar de aanmaak houtjes en dan de wat grotere stammetjes, gewone stammen en de hele grote dikke stammen!!! Die nog verder gezaagd mochten worden. Eerst maar eens zorgen dat alles weer van het gazon af komt, zodat wij weer fatsoenlijk kunnen lopen.

Creatiekracht … Samenwerken ….
Man at Work …..

Al met al zijn we zo’n 6 weken bezig geweest om het hout verder te bewerken, zodat alles van het gazon af was. Een beetje logistieke planning is dan ook wel fijn, want je sleept wat af met dat hout. Waar leggen we het neer, wat is handig, wat doen we eerst. Welk hout is al droog en meteen te gebruiken, welk hout gaan we eerst verder verkleinen met de bijl dan wel zaag. Welk hout kan naar de schuur en welk hout komt op de stapel om te kloven. We hebben nadat we dat allemaal hadden uitgezocht en de stapels hout hadden gemaakt voor verdere verwerking, toch maar besloten om een kloofmachine aan te schaffen. We zijn tenslotte geen 25 meer en we voelden onze fysieke lijven wel. Op een gezonde manier hoor, want zeg nou zelf, hoe mooi is het om je eigen hout uit het bos te halen. Dit hout dan te bewerken en te verwerken. Dat het eerst een prachtige afscheiding vormt in onze tuin en over een dik jaar gebruikt kan worden voor de kachel. Het hout in de kachel welke onze woonkamer verwarmt in de koudere wintermaanden. En met een wat koude winter gaat er echt wel wat hout doorheen, kan ik je vertellen. En mocht de nood aan de man komen en de elekticiteit uitvalt, kan het hout de kachel brandend houden zodat we ook nog kunnen koken op onze kachel.

Moeder Aarde zorgt voor ons, ze gebruikt haar CreatieKracht en geeft ons overvloed. Niet alleen in de vorm van hout, maar ook zeker in de verschillende Rozen die hier bloeien. We hebben ze in de kleuren rood, rose, wit en ik zag er laatst eentje naar boven komen die de kleur oranje had. Prachtige vormen zoals je op de foto’s hier onder kunt zien. En ze geuren heerlijk, maar dat mag je zelf komen ruiken!!

Genieten in het ochtendzonnetje bij de geurende rozen ….

Na al het zagen, kloven en opstapelen is het heerlijk toeven bij de rozenstruiken om te genieten van een kopje koffie in het ochtendzonnetje of op een ander moment van de dag. Onze moestuin begint vorm te krijgen. Dat was een beste uitdaging met de grond alhier. We hebben hier namelijk niet alleen rode luiken, rode stoelen, rode kippen, rode kersen (die inmiddels zijn ingemaakt), maar we hebben ook rode klei grond. Die rode klei werkt overigens prima mee om gevoelens te transformeren als je even niet door deze klei heen komt!! Maar het resultaat wordt langzaamaan zichtbaar en de eerste plantjes komen langzaam boven de grond uit.

Kersen uit eigen bomen …. de vogels hebben er ook van genoten ….
Langzaamaan begint het te groeien ….

Zo zorgt Moeder Aarde voor ons en wij zorgen voor Moeder Aarde. De Krachtplek krijgt steeds meer vorm, maar verandert ook iedere keer weer, doordat seizoenen veranderen en er andere inzichten komen. Met elkaar en samen met vrienden, familie en de mensen die ons bezoeken creëren we deze plek verder. Zodat er meer en meer Liefdeslicht vanuit hier de Wereld in kan stralen. Voel je welkom om hier aan bij te dragen.

Dolphins, Dragons, Gemstones, Devas, Water, Zaphirs, LightCodes, Sound all coming together ….

Naast alle andere activiteiten, het bos dat aandacht vraagt, de moestuin, de ceremonies en wat zich nog meer aandient, blijven wij ook onze klanken verspreiden. Dit jaar 2022 is natuurlijk uitermate geschikt om prachtige dingen te doen. Er zijn veel speciale dagen, portaaldagen waar als het enigszins kan, wij erop uit trekken om andere krachtplekken te bezoeken. Op 6-6-2022 (666 portaal) nog een prachtige opname mogen maken in de Eglise Saint Pierre de Vezere in Rouffignac. Deze opname en ook de opname die bij de hierboven getoonde foto hoort is te zien en beluisteren op mijn telegramkanaal Divine Mission. Er komt ook nog een opname op Soundcloud.

Ondertussen ontmoeten we hier in de Dordogne steeds meer gelijkgestemden. Mensen waarmee we samen werken en we onze verhalen delen. Maar ook elkaar helpen en ondersteunen als dit nodig is. We komen regelmatig samen om met elkaar te eten, te lachen, een wijntje te drinken, te bespreken wat er in de wereld gebeurd en vooral ook te genieten van het leven hier in Frankrijk. Want dat is toch echt wel anders dan in Nederland. Ik geniet hier van hele andere dingen. De natuur waar ik het al eerder over had, inspireert mij en ik leef hier zoveel meer buiten dan in Nederland. Het groen, de rust, de stilte geeft mij de mogelijkheid om op een andere manier te ontvangen. Hoe mooi is het dan dat mijn eigen CreatieKracht ingezet mag worden om in de Natuur te werken en daarnaast de LichtCodes te mogen ontvangen.

Dankbaar voor de samenwerking met Luciënne van Het Engelenadresje. Vanuit Les-Vincies komen de “Heavenly Codes of Light” richting Nederland om daar onderdeel te worden van ‘De Light Angel Academy’. Ik kan je vertellen dat de LichtCodes van de Aartsengelen bijzonder zijn geworden. Bijzonder omdat ze als energetisch Code hier blijven rondom het gebied waar wij wonen en bijzonder omdat ze als LichtCode meegaan in het E-book. Wil je meer hierover weten, neem dan vooral contact op met Het Engelenadresje. Mocht je een persoonlijke LichtCode willen, dan is dat ook mogelijk. Er dienen zich bij mij nieuwe gidsen aan welke prachtige boodschappen en LichtCodes doorgeven. Dus wil jij je eigen LichtCode, afgestemd op jouw Zijn, neem dan contact met mij op.

Rouffignac … Unity … 666 …

En als ik dan naar de bovenstaande foto kijk, wordt ik geraakt. Aangeraakt in mijn Hart, omdat alles samenkomt. Deze foto van Moeder Maria, genomen in de kerk in Rouffignac, waar we onze klanken hebben laten horen op 06-06-2022 (666). Waar we de intentie kracht bij hebben gezet van de LichtCode kaart UNITY (Eenheid). Waar de rozen staan in dezelfde kleuren als in onze tuin. Waar dankbaarheid mij overvalt voor alles wat er is. Dat we allen EEN zijn. Dankbaar dat Moeder Maria mij al zo vaak geholpen, gesteund en aangemoedigd heeft. Zij is jaren geleden al op mijn pad verschenen en dat moment staat mij nog helder voor ogen. Om het Kracht bij te zetten liet ze mij een muzieknummer horen in de auto, toen ik destijds op weg was naar mijn allereerste training op het pad van Zelfrealisatie. En het nummer kan mij nog altijd raken. Niet voor niets kwamen juist die woorden tijdens een boodschap die ik mocht ontvangen van mijn gidsen weer door:

“When I find my self in times of trouble, Mother Mary comes to me … Speaking words of Wisdom …. Let it BE… “

Juist in deze roerige tijden geven deze woorden mij Kracht, CreatieKracht maar bovenal Rust. LET IT BE …. En hoe bijzonder, kijk ik even naar de tijd op de computer … 11:11 …. Alles is goed. Laat de woorden Let it Be ook jouw Kracht geven. Om te creëren en te doen waar jij BLIJ van word.

Dank voor het lezen van dit blog en graag tot een volgende keer.

Hartegroet Ellen 💞

https://www.youtube.com/watch?v=6d5ST3tbPIU

Bron: You Tube

5 gedachten over “Blog #10 CreatieKracht …

 1. Lieve Ellen, wat een prachtig blog waarin de natuur overvloeit in woorden en je je gelukzalige gevoel van dankbaarheid treffend weet weer te geven. Ik ruik de hout en de rozen en ga zeker even bij het Engelenadresje kijken. De engelen hebben mij vandaag namelijk ook beloond 🥰

  1. Lieve Barbara, wat schrijf jij dat toch ook weer heerlijk neer.
   Snuif het gekloofde hout maar op en laat de geur van de rozen je meenemen naar Les Vincies.
   En wie weet sturen de Engelen je wel op pad …. naar ….
   Geniet van alles wat mag ontstaan ….
   Heb een mooi weekend.

   Hartegroet Ellen

 2. Lieve Astrid,

  Dank je wel voor je mooie reactie.
  Ja jij kent de plek inmiddels en weet waar al het hout staat.
  De rozen die zo heerlijk geuren.
  En altijd welkom hier om te genieten, te zijn en bij de Bron te vertoeven.
  Je Licht Code is inmiddels gedownload, de muziek komt er nog bij en dan komt het naar je toe.
  Lieverd, fijn dat je er was, samen met Mathea, de draken , kristallen en alle andere mooie dingen die we samen hebben gedaan.

  A Bientôt …
  Hartegroet Ellen

 3. ELLEN,
  BEDANKT VOOR HET SCHRIJVEN VAN EEN PRACHTIG VERHAAL .
  ECHT VANUIT JE HART .
  IEDERE KEER WORDT HET ME DUIDELIJKER DAT DIT DE PLEK IS WAAR JULLIE THUIS HOREN .
  DIT MOET ZO ZIJN LIEFS MONIQUE

  1. Lieve Monique,

   Dank voor je lieve reactie terug.
   Ja, dat deze plek voorbestemd is blijkt maar weer.
   De Liefde en het Licht worden steeds sterker hier.
   De klanken klinken, de rust, de stilt is er ook.

   En welkom om deze plaats zelf een keer te mogen ervaren.
   Hartegroet uit Les Vincies.
   Ellen.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten.