Blog #7 Een pakketje in de brievenbus ….

Blog #7 Een pakketje in de brievenbus ….

A package full of Love …

Er bestaat geen mooiere en bijzondere vorm van cadeaus krijgen, die je gewoon uit je brievenbus mag halen. Een pakketje geadresseerd aan jou. Met je naam, adres, postcode en het land waar je woont. Wie doet dat nog tegenwoordig?? Het merendeel gaat toch via de mail. Maar hoe leuk is het om een pakket te ontvangen zoals je hierboven op de foto ziet. Met zoveel Aandacht en Liefde verzorgt. En dan was het ook nog eens een pakketje wat ik helemaal niet verwachtte. Althans niet in deze vorm. Met Marjo Vliek, (ja die naam die ken je, want zij heeft mede mijn Card Deck: 160 Qualities of Divine Love, mee vormgegeven), doe ik al wat langer een leuk project genaamd: “Kunstpostduo”. Met de spullen die we opgestuurd kregen via dit project, maken we beide ons eigen boekje, waar we onze verlangens in verwerken, waar we aan – en in werken. Als het op een bepaald moment ‘klaar voelt’ sturen we dit per post naar elkaar toe. Vervolgens werkt dan de ander in ‘jouw boekje’ en als het voor dat moment dan weer klaar is komt je eigen boekje weer terug. Met de creatieve geest en ideeën van de ander erin verwerkt. Zo leuk om te zien waar je elkaar mee naar toe kunt nemen. Creatief bezig zijn, je dromen en verlangens op papier zetten, tekenen, knippen, plakken, schrijven, schilderen, een cadeautje erbij doen, iets lekkers erbij, alles is mogelijk en alles kan. Vanuit de flow, want als het even wat minder stroomt is het ook goed. Allebei waren we het afgelopen jaar ook zeker met onze eigen processen bezig. Verhuizen naar een ander land heeft zo ook zijn tijd nodig. Dan stroomt het op een ander vlak en ligt ‘het boekje’ even stil. En dat is ook goed. Geen druk en even overleg met elkaar dat je even met andere zaken bezig bent. Hoe leuk is het dan als je weer inspiratie hebt en je zelf ook weer verder kunt.

What is your DREAM …..

Als je dan op het Franse postkantoor (La Poste) komt om het pakket naar Nederland te versturen krijg je best leuke gesprekken. Want het zijn natuurlijk geen gewone pakketjes die we naar elkaar sturen. Het zijn pakketten, die door de brievenbus kunnen, maar die ook aan de buitenkant van een creatieve laag zijn voorzien. In mijn beste Frans sta ik uit te leggen wat dit voor een pakketje is, waar je dan foto’s (zoals hierboven met de VW-bus) van laat zien wat er in het pakketje zit. Hoe leuk is dat. En natuurlijk sturen we even een foto op dat er een pakketje onderweg is. Meestal duurt het een dag of vijf voordat de post vanuit Frankrijk in Nederland is. Omgekeerd ook. Wel met een Track and Trace want dan weet je in ieder geval dat het wat sneller gaat.

We kunnen hier net zolang mee doorgaan als wij zelf willen. Ik zelf was in de veronderstelling dat ‘mijn boekje’ weer naar mij onderweg was. Maar hoe leuk is het dan dat je een totaal ander pakket krijgt. Op Valentijnsdag verstuurd in een knalrose envelop!! Met allemaal cadeautjes. Een schilderij met Kraanvogels door Marjo zelf geschilderd met een persoonlijk woordje, een Engelenkalender met prachtige boodschappen, een blad over de Moestuin (die hier ontwikkelt gaat worden), zaden van bloemen en natuurlijk ook om de eerste plantjes te gaan kweken voor die moestuin en het meest belangrijke ingrediënt, de voelbare Liefde en Aandacht die aan dit cadeau zijn besteed. Ik had even geen woorden …. mijn Hart was gevuld met Dankbaarheid met al het moois dat mij toegezonden was. En hoe alles weer klopte. Synchroniciteit. Bevestigingen door teksten, symbolieken, kaarten en getallen. Hoe mooi, hoe bijzonder blijf ik dat toch altijd weer vinden. Dat het Universum zo mooi meewerkt en dat alles samenvalt en samenkomt.

Cranes (Kraanvogels) …. Art made by Marjo Vliek ….

Kraanvogels. Op de dag dat het cadeau hier in de brievenbus viel waren net de eerste Kraanvogels weer overgevlogen. Ik hoorde ze al van verre aankomen, want ze hebben een luide schetterende roep. Heel anders dan ganzen. De lente is in aantocht. In grote getale vlogen ze weer over. In Nederland heb ik ze zelden of nooit gezien, maar vorig jaar sinds we hier in Frankrijk wonen, trokken ze ook al mijn aandacht. Als er speciale dieren in mijn gezichtsveld of onder mijn aandacht worden gebracht zoek ik altijd even op wat de symboliek van dat dier is en wat het mij komt vertellen.

Cranes flying over our home

“De kraanvogel is een machtig symbool voor de Chinezen in de Oudheid. Het geldt als een symbool van gerechtigheid en een lang leven en het is één van de symbolen van de zon. Daarnaast is hij een vogel van het water en zal je dan ook vaak helpen je eigen vrouwelijke energieën beter te leren uitdrukken. Een opvallende kenmerk van de kraanvogel is zijn schetterende roep. De obsederende toon ervan herinnert aan een oerkreet van blijdschap over een nieuwe geboorte. De kraanvogel kan je leren hoe je je creatieve bronnen kunt vieren en levendig houden, ongeacht de omstandigheden waarin je ze ontplooit, door simpelweg voor de juiste focus in je leven te zorgen.”( bron; Luisteren naar dieren, Ted Andrews) Als ik dat dan doorlees en nu typ dan is dat voor mij pure bekrachtiging voor datgene waar ik mee bezig ben.

You are pure Light and Love …..

Een Engelenkalender, met boodschappen voor elke maand, zoals hierboven afgebeeld is ook al zo’n prachtig cadeau.. (Gemaakt en gecreërd door Lilian van Bergen en mede vormgegeven door Marjo). Soms dan heb ik wel eens van die momenten en zeker in deze tijd, wat er NU allemaal gaande is dat ik denk: ‘Waar doe ik het nog voor, waarom?? Natuurlijk heb ik mijn eigen begeleiders die mij dan haarfijn vertellen waarom ik hier ben en wat ik hier te doen heb. Maar het is altijd fijn dat het ook via een andere manier weer bevestigd word. De boodschap van de maand februari was dan ook treffend en deel ik graag met jullie: “Engelen van het Sterrenbewustzijn; Jij bent puur Licht en Liefde. Lief kind van de sterren … er stroomt puur en zuiver Licht door je aderen. Moge dat je herinneren aan Thuis. We weten dat jij Bewust voor deze incarnatie naar de Aarde gekozen hebt en dat je bent afgedaald met alle vaardigheden en talenten van weleer. Je hebt alles tot je beschikking. Voel je Thuis …. in de lange winternachten, kijkend naar de Maan … ÉÉN wordend met de Sterren. Houd je eigen verbinding met de Liefde en het Licht … met Thuis levend en je zult je verbonden, getroost en gesteund voelen door de Eeuwigheid van het bestaan.” Hier hoef ik geen woorden meer aan toe te voegen. Ik kan alleen maar dankbaarheid voelen. Weet dat JIJ die dit op dit moment leest, ook een kind van de Sterren bent. Dus straal je Licht en Liefde net zoals vele anderen en ik doen. Dan wordt onze wereld steeds een stukje Liefdevoller en Lichter. En weet je wat zo fijn is, je hoeft alleen maar te Zijn, dan gebeurt het gewoon al.

Het is fijn om cadeautjes te krijgen, maar het blijft ook leuk om jezelf een cadeau te geven. Meestal kocht ik in Nederland een bos tulpen als de kerstboom de deur uitging. Hier heeft het iets langer geduurd. Wij hadden geen kerstboom gezet omdat we in Nederland waren en om heel eerlijk te zijn, ik had er ook niet meer aan gedacht. Tot dat we in het dorp boodschappen gingen doen en bleek dat de bloemist weer heropent was, met nieuwe eigenaressen. Dus we hebben onszelf getrakteerd op een bos tulpen. Die iets duurder waren dan we dachten!! We hadden iets toch niet helemaal goed vertaald in ons hoofd!!! Dus NU dubbel en dwars genieten van deze bloemenpracht, met een cappuccino van havermelk en een goed boek uit de ‘oude doos’. Wie kent de serie nog? De Doornvogels met Rachel Ward en Richard Chamberlain. Jeugdsentiment, maar wel heerlijk.

Ik wens je een prachtige week. Vol met Liefde en misschien krijg jij ook wel cadeautjes?? Dinsdag wederom een krachtige portaaldag. Dus wie weet wat het Universum voor je in petto heeft. Een speciale datum: 22-02-2022. Voor ons helemaal. Daar ga ik over schrijven in een volgend Blog. Dus wie weet tot snel.

Voel je vrij om dit blog verder te delen.

Hartegroet uit Les Vincies. Ellen. 💞

2 gedachten over “Blog #7 Een pakketje in de brievenbus ….

  1. Lieve George,

   Dank voor je berichtje. Laat je inspireren door de tekeningen en boodschappen.
   Wellicht brengen of geven de Kraanvogels je een teken uit het Universum.
   In gedachten en vanuit mijn Hart bij je.
   Hartegroet uit Les Vincies.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten.