Blog #5 Aangeraakt door het Licht …

Blog #5 Aangeraakt door het Licht …

Wat ik als een tekst spontaan op Facebook had geplaatst heb ik ook maar naar een Blog vertaald. Zodat de woorden blijven bestaan, nagelezen kunnen worden als Facebook wellicht niet meer bestaat, zodat we ons blijven herinneren dat wij het Licht zijn.

Zomaar een dinsdag. Even naar Le Bugue. Tijdens de vakantie periode moet je dan wel vroeg op pad want anders sta je in de file om naar de markt te gaan. Daar zijn we door ervaring ook achter gekomen. Maar hé …. daar kunnen we mee dealen. Vandaag kon ik nog wat andere dingen combineren. Een pakketje op de post doen zodat het op tijd in Nederland is. Meestal doet de post er een weekje over om van Frankrijk naar Nederland te komen. Even langs de bank om wat contant geld op zak te hebben want dat betaald op de Markt nog altijd het beste. Genieten van de produkten die de plaatstelijke ondernemers en boeren aanbieden. Een leuk praatje (in het Engels, met een Griek) om daarna even de kerk binnen te gaan.

Nu ga ik regelmatig de kerk in Le Bugue binnen. Om er even te zijn. Te klanken. Alleen, met Paul of met vrienden/familie als ze hier zijn. Het is een prachtige plek om te zijn. Er staan mooie beelden van Maria, de glas in lood ramen zijn altijd prachtig om te zien. En er is een bijzonder mooie houtbewerking van het Laatste Avondmaal. Ik had al op verschillende plaatsen staan te klanken, in het midden van de kerk, aan de rechterkant bij Maria, waar het Licht zo mooi binnenviel. Dacht eigenlijk dat ik ‘klaar was’, maar ik werd getrokken naar de linkerkant van de kerk. Daar staat een prachtig glas in lood raam met een Licht erin en de tekst in het Gregoriaans/Latijn : EGO SUM LUX MUNDI  (wat het betekende, geen idee, maar ik moest er een foto van maken zodat ik het op kon zoeken of navragen aan Paul.) Ik was al aan het klanken, toen mijn blik werd gevangen door de opstelling die er onder stond.  Een beeld van Maria, Josef en Jesus als kind in een huiselijk tafereel. Wat me even terugbracht naar Israel, Nazareth, waar we in het huis zijn geweest waar ze daadwerkelijk hebben gewoond. Wat me terugbracht naar vroeger …

Hierdoor werd ik geraakt …. aangeraakt in mijn Hart …. En na het klanken heb ik mijn tranen de vrije loop gelaten. Alles mocht er zijn …. Alles is goed … Tranen wassen de weg schoon voor de Ziel … Het is zo Helend … Bevrijdend …. Juist NU …. Met alles wat er in de wereld gebeurd … En ook hier gebeurd alles met een reden …. Dat is het grote plan …. The Divine Plan …. En ik kan alleen maar mijn Licht en Liefde laten stralen …. Door er te zijn …. Vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE ….

Hoe mooi is het dan als je thuis navraagt wat de woorden: EGO SUM LUX MUNDI betekenen.

IK BEN HET LICHT VAN DE WERELD

Lieve mensen ……. Laten we allemaal ons Licht schijnen. Speciaal voor alle kinderen. Ook je eigen innerlijke kindje. Geef ze de Liefde die ze nodig hebben. Dat is wat mij vandaag zo raakte toen ik stond te klanken bij het beeld van Maria, Josef en Jesus onder het glad in lood raam met de woorden : Ego Sum Lux Mundi ….

Dankbaar dat ik mijn klanken heb laten horen (helaas geen opnames van) en mijn tranen heb laten gaan. Dit is heling voor mijzelf en voor de wereld. Weet dat ook JIJ het LICHT van de WERELD bent.

Dank je wel voor het lezen. Heb een mooie dag. Geniet van elke dag. LEEF en GENIET. NU

Hartegroet Ellen.💞

Reacties zijn gesloten.