Het dak ging eraf en ook weer erop …

Het dak ging eraf en ook weer erop …

Het dak is waterdicht … volgende stap … isoleren …

Op het moment van schrijven aan deze LoveLight is de ultieme zomermaand Augustus alweer haast aan zijn einde gekomen. Wat is er veel gebeurd en wat hebben we veel gedaan. En met heerlijke zomerse temperaturen. Precies wat we nodig hadden, want het dak van de schuur ging eraf. Letterlijk, zoals je wellicht ook al hebt kunnen lezen in Blog #21 ‘Het dak gaat eraf’. Nog niet gelezen, dan zou ik het zeker even lezen want dan weet je wat we allemaal al gedaan hebben. Of wij, liever gezegd, wat Yohan allemaal al gedaan heeft. In drie weken tijd, alle dakpannen en de pannenlatten eraf, oude balken vervangen en weer gestart met de opbouw van het dak. Paul en ik hebben ondertussen alle pannenlatten alweer kleiner gemaakt zodat ze klaar zijn voor de kachel en de komende winter periode (die nog wel even op zich mag laten wachten hoor). Oja, en alle oude balken zijn ook nog behandeld met ‘anti houtworm middel’. Prachtig om te zien hoe deze houtconstructie vroeger is gemaakt en die dadelijk volledig zichtbaar is als we de zolder kunnen gaan gebruiken (zie de foto hieronder). Zie je jezelf al liggen op een matrasje als je luistert naar een meditatie, als je yoga oefeningen mag doen of dat je je mag laten onderdompelen in een bad van klankschalen en prachtige stemmen? Misschien slaap je hier dadelijk of wellicht lig je hier te luisteren naar de Stilte en mag je gewoon Zijn.

De oude balkenconstructie …

Zo bouwen we verder en gaan we door met het realiseren van een prachtige nieuwe ruimte. Onze laatste gasten, lees vrienden zijn inmiddels weer terug in Nederland en hebben nog genoten van ‘Gastenverblijf Hélène’. Het beddengoed en de handdoeken zijn schoongewassen en ingepakt en langzaam gaan we beginnen om de kamer te ontruimen. Het is maar goed dat we een grote garage hebben, want inmiddels komt die aardig vol te staan met spullen! We woonden in Arnhem toch best klein in ons chalet, maar als ik zie wat we inmiddels weer allemaal bij elkaar hebben gesprokkeld dan denk ik: ‘Waar komt het vandaan?’ Natuurlijk weet ik waar het vandaan komt, want we hebben best wat spullen overgenomen toen we deze plek kochten. En dadelijk als de schuur verbouwd is kan alles weer gewoon terug. Ondertussen komt het gewone leven ook weer op gang. De vakantie periode hier in Frankrijk loopt op haar einde en de markt wordt alweer minder druk. Gisteravond als afronding met een grote groep vrienden en buren naar de laatste Marche Gourmand van dit jaar. Hoe het volgend jaar eruit gaat zien met dat wat de wereld aan het doen is, zien we dan wel weer. Het is NU genieten van alle mooie momenten die we samen krijgen.

Eén van de Vijgenbomen …

En het NU geeft ons op dit moment ook heel veel Vijgen (zie de foto hierboven). Nog meer zelfs dan het afgelopen jaar. De eerste bakken heb ik er al afgehaald en zijn uitgedeeld aan vrienden. De volgende staan klaar om geplukt te worden, om jam te maken, een heerlijke taart of Vijgen met Camembert, noten en honing uit de oven. Mmmm … het water loopt me al in de mond als ik eraan denk. Moeder Natuur zorgt goed voor haar kinderen. Er zijn ook veel bramen, maar ze zijn wat klein en minder sappig, doordat het al langere tijd droog weer is. Maar wel lekker. De Courgettes hebben ook wat last van de droogte, ondanks de sproeibeurten, de tomaten daarentegen doen het prima. Onze nieuwe kas had wat vertraging opgelopen met de levering en bouw, dus daar komt het nieuwe seizoen hopelijk meer aan groenten en wellicht fruit uit.

Lionsgate – 888 portal day – ‘New waves of Energy’ (08-08-2024)

Zoals jullie weten deel ik via Instagram, Facebook, Telegram en via de WhatsApp Community ‘HelenaHeArt’ elke week en iedere maand de Licht Codes, met een doorgekomen boodschap. Om zo meer en meer bekendheid te geven aan Licht Codes in het algemeen en natuurlijk om het Card Deck ‘160 Qualities of Divine Love’ onder de aandacht te brengen. Maar ook om mensen uit te nodigen om zelf in te gaan tunen op deze Licht Codes en te kijken welke boodschappen zij zelf mogen ontvangen. Ik zie dat meer en meer mensen er open voor gaan staan en dat ze de Licht Codes gebruiken in hun dagelijkse leven. Hier kan ik alleen maar Dankbaar voor zijn. Een ieder zal op zijn of haar moment de Licht Codes gaan omarmen en de informatie gaan en mogen ontvangen. Ook maak ik regelmatig persoonlijke Licht Codes, met een uitgebreide of een kleine boodschap en soms met een klankopname erbij. Ik blijf het ook leuk vinden om een Licht Code te creëren als een klein cadeautje. En natuurlijk komen er Licht Codes door als er portaal- of andere bijzondere dagen zijn (zie de foto hierboven). Deze deel ik dan ook vaak via de social media kanalen. Heb jij nu interesse in een Licht Code, die speciaal voor jou wordt gemaakt, neem dan gewoon contact met mij op, dan kunnen we samen afstemmen en kijken naar de mogelijkheden.

Card Deck ‘160 Qualities of Divine Love’ met weekkaart – Omnipresence (98)

En nu we het over de Licht Codes hebben is het een mooi moment om de Ambassadeurs van het Card Deck weer even in het zonnetje te zetten. Zij helpen mij om de Licht Codes nog meer te verspreiden. Ze gebruiken ze o.a. in hun opleidingen, trainingen, sessies, klankhelingen en nog veel meer. Het Card Deck is bij hen te koop. Astrid van De Wondercoach geeft o.a. prachtige klankschalen sessies. Luciënne van Het Engelenadresje gebruikt het Card Deck en speciaal gecreërde Licht Codes van de Aartsengelen in De Licht Engel Academie. Bij Creatief Atelier Simone neemt Simone je mee op reis door de wereld van de Mandala’s en ook hier mogen de Licht Codes rondzingen. Bij De Wens van jouw Ziel fluisteren o.a. de Licht Codes Anja de boodschappen toe die zij mag ontvangen voor kinderen en volwassenen. Ingrid van Care for People geeft thuis en op locatie mantra zingen bijeenkomsten waarbij ze de kaarten gebruikt. Afgelopen maand heb ik nog een nieuwe ambassadeur mogen verwelkomen en wel Barbara van Rabarbara. Zij gebruikt o.a. de Licht Code kaarten tijdens haar schrijfworkshops. En zoals ambassadeurs elkaar steunen en supporten, wil ik ook graag van de gelegenheid gebruik maken om het boek ‘Het staat op mijn voorhoofd geschreven’ dat Barbara heeft geschreven onder de aandacht te brengen. Het is o.a. een pleidooi voor schrijf therapie. Mocht je het willen bestellen geef mij dan even een berichtje of ga rechtstreeks naar de site van Barbara. Welkom Barbara en fijn dat ik je als ambassadeur van het Card Deck hier mag verwelkomen. Als je op de pagina kijkt van de Ambassadeurs zie je nog twee namen staan. De eerste is Marjo die mij heeft geholpen om het Card Deck vorm te geven. Waarvoor ik nog steeds dankbaar ben dat ze op mijn pad is gekomen. Op dit moment vertoeft deze lieverd in Griekenland en is bezig om haar Pad te volgen en ons met nieuwe creaties te verblijden. De Licht Codes zullen haar vast inspireren om de stenen die ze langs de stranden vind te beschilderen (Ik zie via Instagram en Facebook nl. de mooiste creaties voorbij komen). Houdt zeker de website MarjoVliek in de gaten want daar staan nu al mooie tekeningen en kaarten op. En als laatste ambassadeur is daar mijn lieve Zus Margret. Die natuurlijk veel meer is dan dat. De liefste Zus die je maar kan wensen. Die de verzendingen van de Card Decks doet in Nederland. En niet alleen Card Decks, ook bestellingen van boeken die ik af en toe doe en vooral het opsturen van overheerlijke ontbijtkoeken uit Wanroij van bakkerij Maassen. We zijn gisteren met de laatste opgestuurde ontbijtkoek begonnen. Heerlijk zo in de ochtend met een bakkie koffie (De vijgen jammetjes die nog gemaakt gaan worden komen met de auto mee als we weer naar Nederland komen en dan zijn de eerste potjes speciaal voor jou Zussie!).

Alles komt samen bij Oervrouw magazine …

Samen met de komst van mijn vriendin, kwam er ook een bestelling mee. Van boeken, wijn en een pakket Oervrouw magazines. Allemaal nummer 17, waar o.a. mijn eigen verhaal in staat. Om het blad als cadeau te kunnen geven aan vrouwen die hier in deze regio in Frankrijk wonen. Zodat meer en meer vrouwen en ook mannen dit prachtige blad kunnen lezen. Om terug te gaan naar het Oergevoel. Terug gaan naar de Natuur. Back to Basic. Naar de Oermoeder in onszelf. En ja ook die Oervader in onszelf. Hoe stonden zij in het Leven en welke kennis dragen wij nog in ons die zij lang geleden al wisten. Het is tijd om die kennis weer boven te halen en het ons te her-inneren. Zou je het leuk vinden om kennis te maken met het blad Oervrouw, dan heeft Melanie, de oprichtster van dit blad (die jarig is op het moment van het schrijven van deze LoveLight) een hele leuke aanbieding. (Snel zijn , want het is alleen vandaag 28 augustus) Nummer 18 is inmiddels uitgekomen op nieuw ecologisch papier. Met prachtige verhalen. Ik kijk dan ook weer uit naar het gele autootje van La Poste. En mocht jij ook nog andere nummers van Oervrouw magazine willen lezen, die zijn allemaal nog te bestellen via de webshop. Waar trouwens ook hele mooie andere artikelen op staan.

Occitaans Kruis …

Tijd om deze LoveLight af te gaan ronden en nog even wat andere zaken te gaan doen. In september beginnen over het algemeen de ‘normale dingen’ weer, zijn de meeste vakanties afgelopen en starten de cursussen weer. Hier gaan we eens kijken hoe de verbouw van de schuur verder gaat. Natuurlijk houden we jullie op de hoogte. Heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek, zou je graag een persoonlijke Licht Code ontvangen of zou je inzicht in jezelf willen krijgen via een Numerologie sessie, stuur mij dan een mailtje. Dan kunnen we een Zoomsessie inplannen. Heb je zin om met meerdere mensen over een bepaald onderwerp te praten, ook dat is mogelijk. Laat het me weten. Interesse in Licht Codes in het algemeen en zou je er meer over willen weten, zelfs dat is mogelijk. Laten we afspreken en onze ervaringen delen. Ik heb geen tarieven op de site staan, maar samen komen we daar vast wel uit. Ik kijk er naar uit om je te mogen ontmoeten. Waar dan ook.

De laatste foto onderaan deze LoveLight is een overzichtsfoto genomen vanaf de steiger die rondom de schuur staat. Best leuk om het vanaf een hoogte te zien. Met de ondergaande zon tussen de bomen door. Ons bos op de achtergrond. De vijver, rechts van het huis die leeg staat op dit moment met de nieuw gecreëerde rand van gevonden stenen. Links van het huis de grote vijgenboom met een zitje. En rechts een klein gedeelte van de stoep rondom het zwembad. Het gras ziet er inmiddels wat minder groen uit en je kunt precies zien waar we regelmatig met de kruiwagen overheen gaan. Boven de deur hangt, sinds we terug zijn van Rocamadour het Occitaans Kruis (zie de foto hierboven). Niet alleen omdat we het een prachtig en een krachtig symbool vinden, maar vooral waar het voor staat. Het Occitaanse Kruis:

Laat vooral jouw verbinding met het Goddelijke je inspireren. Blijf Trouw aan Jezelf. Zeker in de tijden waarin we NU leven. Het blijft de allerbelangrijkste uitdaging in je leven. Wat een ander ook zegt of er ook van vindt. Jij voelt wat voor jou waar is. Het is jouw Waarheid. En jouw Vrijheid. Laten we met elkaar Harmonie en JOY de wereld in brengen. Door jouw Liefdes Licht te schijnen en te laten Stralen. Jij bent die JOY. Het is je geboorterecht.

Dank voor het lezen van deze LoveLight.

With Divine Love , Paul&Ellen.

Reacties zijn gesloten.