Onder de grond ….

Onder de grond ….

Letterlijk onder de grond …

Gezellig om je hier weer even te mogen ontmoeten. De zomer heeft hier eindelijk haar intrede gedaan en de temperaturen zijn zoals de zomers hier altijd al waren. Warm, heet en de mussen zouden daadwerkelijk van het dak kunnen vallen. Het enige geluid dat je hier op dit moment hoort is een bepaalde soort krekel met een superbatterij; de krekel gaat nonstop door. We doen dan ook niet zo heel veel en de warmte vraagt om te vertragen. In Overgave te gaan. Ook al zegt je mind dat er nog vanalles te doen is. Ons fysieke lichaam geeft aan om niets te doen. De luiken van de ramen gaan dicht om de warmte buiten te houden en de koelte binnen. Ik zit dan ook even heerlijk binnen te schrijven, dat snap je nu vast wel. Maar het is wel heerlijk hoor na al die regen die we gehad hebben.

Inmiddels is ons wagenpark weer gereduceerd tot onze eigen auto en zijn alle werkzaamheden rondom het huis klaar. Maar de voorbereidingen voor de nieuwe werkzaamheden zijn al bezig. De nieuwe ‘oude’ dakpannen die zo dadelijk op het dak van de schuur gaan komen zijn al gearriveerd. De planken voor de zolder vloer liggen reeds opgestapeld in de garage. Deze week wordt de kraan neergezet waarmee de werkzaamheden voor het dak gedaan gaan worden. De vergunning is binnen om twee dakraampjes te installeren voor extra licht op de zolder. We zijn bezig om een tekening te maken hoe de binnenkant van de schuur er uiteindelijk uit komt te zien. Hier hebben we wel verschillende ideeen over. Inmiddels zijn er al wel een aantal binnenwanden gezandstraald, waardoor de authentieke stenen goed zichtbaar zijn geworden (zie de foto hieronder). Vrijwel alles is inmiddels uit de schuur danwel van de zolder gehaald. Wat weer leuke nieuwe projecten opleverd! In Blog #20 Dag buiten de Tijd , kun je hier ook nog wat meer van lezen. Er kan nog wel gebruik gemaakt worden van de gastenkamer, maar alleen door familie en een paar goede vrienden. Die dan ook weer hun bijdrage leveren door mee te helpen met activiteiten. In hoeverre de temperaturen het toe laten.

Oude stenen worden weer zichtbaar na zandstraling ….

Maar deze temperaturen geven je ook de mogelijkheid om Onder de grond te gaan. Want de Dordogne en de Vézère regio staan natuurlijk bekend om hun grote aantal grotten, groot en klein. De grotten van Proumeyssac en Lascaux hadden we al gedaan, dus nu een paar dichterbij. Bara Bahou dichtbij Le Bugue was minder interessant maar wel leuk. Gisteren hebben we die in Rouffignac bezocht en we hebben alle drie met verbazing gekeken hoe lang en groot deze is. We gingen zelfs met een treintje de grot in (wat me terugbracht naar toen ik een kind was en ik met mijn ouders dit heb gedaan in een oude mijnwerkersgang, die ik niet zo leuk vond destijds.) Deze grot was echter erg mooi om te doen. We zijn ongeveer 1 kilometer de grot in gegaan. En dit was dan alleen nog maar de bovenste gang en die was al indrukwekkend genoeg. Pentekeningen van Mammoeten, Paarden, Bizons, Beren en verschillende andere dieren zijn op diverse wanden en plafonds te zien. In nog best goede staat. Wat ook bijzonder was, dat er erg veel Beren hun winterslaap in deze grotten hielden. Gelukkig ver voordat de mens de grotten ontdekten. Ook is hier veel vuursteen en calciet te vinden. Weinig stalactieten en stalagmieten omdat er weinig tot geen water meer doorheen stroomt. En een fijne bijkomstigheid, het is er koel. Zo rond de 15 graden. Best lekker als het buiten rond de 37 graden is. Maar wat een gangenstelsel. Op nog geen 20 minuten rijden bij ons vandaan. En het ligt er niet zomaar even … nee het ligt er al miljoenen jaren. Gewoon … Onder de grond.

Het grottenstelsel bij de ingang van de grot …

Maar we zijn de tijd van de Holbewoners ontgroeit en nu toch echt hier om boven de grond ons Licht te laten stralen. Wat we dan ook blijven doen. De Zon helpt ons daarbij. Geef je lekker over aan haar Zonnekracht, warm je op aan haar Zonnestralen. Ga in de Overgave, vertraag en geniet van deze zomermaanden. Dat is wat wij hier ook doen. Lees een mooi boek, dat allang op je leeslijst staat. Misschien mogen de boodschappen van de Wisdom Keepers je nog inspireren als je nog meer wilt lezen. Of eindelijk tijd om dat super leuke Oervrouw magazine te gaan lezen, waar je ook gewoon een abbonement op kan nemen. Een erg leuk cadeau om te geven of te ontvangen. En mocht je lekker ‘niets willen doen’ geef je daar dan helemaal aan over. Alles is goed. Niets moet.

Oervrouw Magazine … heerlijk blad … mooie verhalen …

Lief mooi mens, dank je wel voor het lezen van deze nieuwsbrief. Ik ga eens kijken wat de Licht Code van Augustus als boodschap aan mij door wil geven. Het thema is Samenwerken. Begin augustus zal deze op de site verschijnen. Voor nu alle goeds en liefs uit Les Vincies in de Dordogne.

Reacties zijn gesloten.