Blog #1 Niets is toeval …

Blog #1 Niets is toeval …

De titel geeft het al aan. Niets is toeval. Het valt je toe. En als je vanuit dat standpunt kunt leven, werken en Zijn, weet je dat altijd alles klopt. Of je er nu in gelooft of niet. Voor mij werkt het echter al jaren zo en ik kan er nog steeds met verwondering naar kijken en soms kijk ik ook bewust terug waar het mij heeft gebracht. Wetende dat ik altijd op de juiste plek, op de juiste tijd en met de juiste mensen ben. Dat ontmoetingen in je leven op een bijzondere wijze worden gearrangeerd. Dat kunnen ze toch best goed ‘daar boven’. Dat kan ik zelfs niet eens verzinnen.

Want hoe zou ik het kunnen verzinnen …. dat een ontmoeting met Ingrid, tijdens een prachtige avond bij Roger Spees, intuïtief-flow pianist in december 2019 ons zou leiden naar de plek waar wij nu wonen. Deze avond heeft so wie so heel veel teweeg gebracht. Het thema van deze avond was ook niet voor niets “De Shift”. Tijdens deze avond heb ik de intentie hardop uitgesproken dat het Card Deck “Divine Love” de wereld in zou gaan. Dat alle kwaliteiten van Goddelijke Liefde in Licht Codes zouden landen hier op Aarde. Ik zag deze avond en tijdens het uitspreken van de intentie de manifestatie van de kaarten en de Licht Codes ook echt voor mij. Het was alsof ik ze al zelf in mijn handen had. Hoe mooi om te zien dat het Card Deck “160 Qualities of Divine Love” op 12-12-2020 ook daadwerkelijk het Licht heeft gezien en op Aarde is geland.

Ingrid kwamen we al tegen op de parkeerplaats voordat Paul en ik naar binnen gingen. ‘Toevallig’ kwamen we allebei uit Arnhem. Goh, zeiden we nog tegen elkaar, hadden we dat geweten, hadden we wel samen kunnen rijden. Na deze avond besloten om een vriendschapsverzoek te sturen, want wie weet wat we nog voor elkaar zouden kunnen betekenen!! Je woont tenslotte samen in Arnhem.

Via een live video op Facebook kwamen we wederom met elkaar in contact en bleek dat we meer met elkaar deelden dan we wisten. Een liefdevolle uitwisseling via messenger volgde en zo zag Ingrid ook mijn berichtje dat ons chalet in de verkoop ging omdat Paul en ik bezig waren met een huis in Spanje. Zij had een vriend in Frankrijk die evt. wel intresse had. Zo gezegd zo gedaan en samen zijn ze komen kijken. Paul en ik liepen echter tegen vertragende zaken op met betrekking tot de koop in Spanje, er was een virus dat zijn intrede deed, waardoor heel veel mensen in de stress schoten. En het park waar wij het chalet hadden bleek andere mogelijkheden, danwel moeilijkheden te hebben, waardoor verkoop vertraagd werd. Bijzonder interessante inzichten hebben we hierdoor gekregen. Zelf besloten wij daardoor ook om alles even op een wat lager pitje te zetten. Deze dingen gebeuren niet voor niets. Er is altijd een reden voor. Om ons te beschermen? Om toch maar niet naar Spanje te gaan? Ondanks dat we daar al best ver waren met een huis. Omdat er nog iets mooiers voor ons open lag. Iets wat nog beter bij onze missie zou passen. Iets wat ik nu nog niet kon zien. Dat was wat ik ‘doorkreeg’ vanuit de Engelenwereld. Durf ik, en zeker ook durven wij wederom vertrouwen te hebben dat alles goed is zoals het is en dat er dus wat anders op ons pad zal komen? En ik kan je vertellen, in deze voor heel veel mensen onzekere tijden is het soms best lastig om dat vertrouwen te houden. Maar door alles wat er door de jaren heen gebeurd is, heb ik dat vertrouwen en durf ik te vertrouwen. Dat ook hierin, wij worden geleid naar precies die plek waar we mogen zijn.

De zomer is inmiddels voorbij en samen besluiten we om het chalet toch weer in de verkoop te doen. Inmiddels met de grond erbij. Advertentie gaat ook weer via Facebook en deze ziet Ingrid voorbijkomen!! Dan gaat het snel. We komen wederom in contact met haar vriend in Frankrijk en kijken of er een ‘ruil optie’ mogelijk is. De laatste maandag van augustus rijden we samen met een vriendin naar de Dordogne, elkaar soms aankijkend, even in de arm knijpen en vragend: ‘Gaan we dit echt doen??’

En dan kom je aan op de plek waar het huis staat en is er een diep weten dat het goed is. Dat je thuis bent. En het Universum werkt mee als je stappen zet. Doordat we wisten wat de mogelijkheden waren, konden we snel handelen en knopen doorhakken. Dit zijn van die dagen dat alles dan gewoon klopt. Met een prachtige Volle Maan en signalen uit de natuur wisten we dat het goed was. Later las ik de update vanuit de Maya kalender (blog met als titel: Navigeer op de stroom van het leven, Rode Aarde levenspad van 2-14 september 2020) en ben ik dankbaar dat we alle tekens, alle signalen en ons hart gevolgd hebben. Door in vertrouwen ons pad te gaan en volgen zijn we hier terecht gekomen. Op deze prachtige en bijzondere plek. Die de naam Les Vincies draagt.

En vanaf 21-01-2021 mogen wij hier echt wonen en het is best spannend. Er moet nog wel wat geregeld worden, maar het wonen, werken, leven kan hier al prima. Het huis heeft een kachel dus het is warm, er zijn lampen en kaarsen, dus er is licht, er is een bed dus we kunnen slapen, er is een fornuis dus we kunnen eten koken, we hebben onze stemmen dus we kunnen zingen en muziek maken. Er is elektriciteit ….. de computer werkt …. dus ik kan schrijven …. en dit Blog wilde graag geschreven worden …. en als dat niet zo zou zijn of kunnen dan heb ik altijd mijn pennen, boekjes en tekenspullen.

Maar het allerbelangrijkste is: We hebben elkaar, onze Liefde en wij zijn samen. Meer heeft een mens niet nodig. Hoe heerlijk om samen te zijn in ons nieuwe ‘oude’ huis. Het regent buiten, dus heerlijk binnen een bakkie koffie of thee drinkend en dan naar elkaar kijken …. en glimlachen ….

Als je gelooft dat alles je toevalt …. en dat de juiste mensen op je pad komen …. dan weet je dat het goed is ….. want … Niets is toeval ….

Tot een volgend Blog.

With Divine Love

Ellen💞

2 gedachten over “Blog #1 Niets is toeval …

 1. Hallo Paul en Ellen,
  Nee, niets is toeval en dat het avontuur zo zou eindigen dat had ook ik die avond niet kunnen bedenken en dat is maar goed ook dat we dat niet kunnen bedenken voelen zoals jij zo mooi omschrijft en vertrouwen op het universum.
  Maar niet alleen voor jullie ook voor mij is er door onze ontmoeting veel veranderd. Ik herinner mij nog precies die avond en de volgende ochtend toen ik jullie vriendschapsverzoek kreeg. Eerst dacht ik “wat moet ik met die mensen”, maar ook ik voelde op dat moment dat dat niet voor niets was en dat de engelen mij iets wilde zeggen. en vanaf dat moment keek ik met steeds meer bewondering naar jou Ellen, wat was jij jezelf en wat vond ik dat knap dat jij dat zo kon… Je was een voorbeeld voor mij en dat ben je nog en als ik nu een jaar verder kijk is er ook bij mij heel veel gebeurd. Ik ben veranderd, veel dichter bij mijzelf gekomen. Maar ook Paul heb ik van geleerd. Ik herinner mij nog een avond bij jullie
  dat Paul mij een vraag stelde die zo bij mij binnenkwam dat ik bij thuiskomst en na een voorval de relatie met de liefde van mijn leven heb beeindigd. Heftig maar nu zie ik ook heel goed, want ik liet mij door deze liefde beperken, kon mijzelf niet zijn etc. Een pittige beslissing en soms nog maar ik voel mij gelukkig en blijf vertrouwen houden in waar de engelen mij brengen. Paul en Ellen ik heb jullie ergens gebracht maar jullie mij ook en ik ben ontzettend dankbaar voor onze vriendschap.
  ik wens jullie heel veel geluk toe daar op les Vincies en als het aan mij ligt kom ik jullie dit jaar bezoeken. Au revoir dans Les Vincies.
  Liefs Ingrid

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten.