Iets met Draken, Dolfijnen en Vijgen …

Iets met Draken, Dolfijnen en Vijgen …

Moeder Natuur geeft in overvloed …

Nog een paar dagen en dan behoort September ook alweer tot de verleden tijd. Dus tijd om tussen het klussen, vijgen plukken, jam maken, taarten bakken en inmaken ‘even’ een nieuwe LoveLight te schrijven. De eerste LoveLight die ik aan mijn nieuwe werkplek schrijf. Het ‘oude secretaire’ waar ik tegenaan liep bij de Brocante in Le Bugue, stond daar te stralen alsof het op mij had staan wachten. Een secretaire met een bijzonder verhaal. Wat je hebt kunnen lezen in Blog # 22 ‘Achter Slot en Grendel’. Heb je het nog niet gelezen, zou ik dat zeker doen, want het feit dat ik hier nu ook daadwerkelijk aan het secretaire kan schrijven had wel wat voeten in aarde. Een eigen plek met ruimte voor al mijn teken- en schrijfspullen, snuisterijen, kristallen, mijn Carddeck en een klein altaartje. Lekker alles bij elkaar. We moesten er wat dingen voor verschuiven en verplaatsen in de woonkamer, maar dat gaf ook weer nieuwe ruimte en andere inzichten. En verplaatsen moesten we toch want de verbouwing gaat nu toch echt andere vormen aannemen.

Een eigen werk- en schrijfplek …

Het nieuwe dak vordert gestaag en met alle regen die we alweer te verstouwen hebben gekregen best een uitdaging. Maar het blijft van binnen droog door middel van de dampwerende laag. Op het moment van schrijven is Yohan bezig met het isolatie-materiaal en de balken aan te brengen waar zo dadelijk de pannenlatten opkomen. Binnen hebben wij inmiddels het merendeel van de muren gesloopt, de badkamer ontmantelt, alle materialen gescheiden van elkaar zodat ze naar de ‘decheterie’ kunnen. Het is nu één grote ruimte aan het worden. Gekscherend zeggen we tegen vrienden en familie. ‘Tijdens de verbouwing zijn we gewoon open’! Maar niet heus, want er is echt niets meer wat herinnert aan een gastenverblijf. Wel komen langzaamaan de ideëen bovenborrelen als we nu boven op de zolder staan te kijken. Hoe prachtig de dakconstructie is met het populieren dakbeschot. Die dakconstructie kun je straks gewoon blijven zien, terwijl jij daar misschien wel je yoga doet, zit te tekenen, zit te mijmeren over je leven of gewoon niets zit te doen en alleen maar te Zijn. Want dat is het mooiste dat wij je hier aan willen bieden. Gewoon Zijn.

Tijdens de verbouwing zijn we ‘gewoon open’….

Dat ‘gewoon Zijn’ is nog best wel een dingetje. Want mensen moeten nog steeds heel veel van zich zelf. Onze mannelijke kant wil dat ook nog steeds, maar de vrouwelijke energie komt echt steeds meer naar voren en wil zich laten horen. Niet op een luidruchtige manier maar op een zachte, liefdevolle manier. Door in overgave te gaan en te luisteren naar je Hart kun je vanuit de flow nieuwe dingen realiseren. Dat gaat niet meteen, daar gaat vaak wat tijd overheen. Ook ik ervaar dat en het proces van de hele verbouwing helpt mij daar prima bij. Mijn mannelijke kant zou het ‘allang’ klaar willen hebben want dan kan ik verder. Met het ‘regelen’ van andere zaken. Kunnen we mensen ontvangen om samen met elkaar de Nieuwe Aarde verder te creëeren en vormgeven. Maar mijn vrouwelijke kant geeft heel duidelijk aan dat het rustig aan mag. Alles op haar eigen tijd en tempo. Nou kom ik mezelf dan ook af en toe fysiek tegen, merk ik dat ik niet altijd de kracht heb om bijvoorbeeld die muur om te hakken. (Gelukkig heeft Paul ook een beste ‘sledgehammer’ nodig om de muren klein te krijgen!!) En zo af en toe die hamer hanteren is heerlijk hoor, maar ik ben dan weer goed in het sorteren van alles en dit op de vrachtwagen of in de bak van de tractor te kruien danwel te scheppen. Die tractor heeft Yohan dan weer hier op de binnenplaats neergezet zodat alles vanuit de schuur direct hierop kan. De regen maakt echter ook dat ik mag vertragen en me over mag geven aan de flow van schrijven en creëeren.

Eindelijk weer wat zon en is het droog …

Het schrijven van de berichten die binnenkomen voor de nieuwe Licht Codes van elke week en elke nieuwe maand gaat gestaag door. De nieuwe Licht Code voor de volgende week heeft zich alweer aangediend en de nieuwe maand Oktober staat ook al voor de deur. Dus jullie snappen dat er weer andere berichten aankomen. Houdt dan ook zelf de site in de gaten als je up to date wilt blijven. Tenzij je in de WhatsApp groep van HelenaHeArt-Licht Codes zit. Dan krijg je automatisch bericht met de nieuwe boodschap. Het schrijven van een Blog gaat als vanzelf en de titels dienen zich aan als ik met dingen bezig ben. En hoe leuk is het dan als je gevraagd word om een gastblog te schrijven. Het had geen haast en dat is fijn, want ik kan altijd pas schrijven als de inspiratie er is. Maar als die er dan is, dan gaat het vanzelf. Vind je het leuk om het gastblog te lezen dat ik heb geschreven voor op de website van Rabarbara, voel je vrij. Hier is de link naar het gastblog: ‘Licht Codes, Engelen en Rabarbara’.

Vijgen jam … waarvan er zeker een aantal mee naar Nederland zullen gaan …

Naast het schrijven blijft er natuurlijk ook tijd over om nieuwe dingen te creëeren. Al is het in de vorm van nieuwe taarten te bakken of om recepten uit te proberen. En als je een overvloed aan Vijgen hebt ga je op onderzoek uit wat je er mee kan doen. Vijgen met camembert, honing en noten uit de oven is één van onze favorieten. Inmiddels heb ik meer dan 25 kilo uit beide bomen gehaald. En ze zijn er nog niet allemaal uit. Een overvloed door Moeder Natuur die we graag tot ons nemen. Meestal gaan we in september naar Nederland, omdat we dan ook wat verjaardagen hebben van de kinderen. Maar ze waren allemaal net hier geweest en daar we met de verbouwing bezig zijn hadden we al besloten om hier te blijven. Nu genieten we van de tijd hier, een periode waarin Moeder Natuur haar produkten geeft die wij dan weer mogen gebruiken. Het delen van groenten en fruit met de buren of vrienden is hier heel normaal. Zeker als er een overvloed is aan alles. Zo bracht Yohan een mand met Eekhoorntjesbrood mee, zelf geplukt, vers uit het bos. Later heeft hij in ons bos gekeken of wij er ook hadden. En zowaar … we kunnen ze ook in ons eigen bos vinden. Heerlijk als soep, pasta of risotto.

Eekhoorntjesbrood, vers vanuit het bos …

Terwijl ik hier deze LoveLight zit te schrijven komt het woord Dankbaarheid naar boven dwarrelen. Dat is wat ik voel als ik hier op Les Vincies om me heen kijk. Met alles waar we mee bezig zijn. De verbouwing. De natuur om ons heen. De overvloed aan groenten en fruit. De mensen om ons heen. De Zon die ons verwarmt. En natuurlijk ook de regen. Want die regen is één van de redenen dat het hier in de Dordogne groen is. De uitdagingen die ik op mijn en wij op ons pad krijgen. Maar ook de manier hoe we ze oplossen en alles transformeren. Daarom is het af en toe heerlijk om met een webinar mee te doen of om met andere vrouwen samen te komen via een zoom. Zoals ik dat regelmatig doe via de Oervrouwen community. De website van Oervrouw wordt op dit moment vernieuwd, maar zeker de moeite waard om te gaan bekijken. En wie weet zie ik je wel via deze weg. Of een zoom met gelijkgestemden om te praten over een specifiek onderwerp. Om zo de verbinding te behouden en te delen wat er speelt. In onszelf en in de wereld. Want dat wat er in onszelf nog speelt of ons irriteert, kan vaak ook in de buitenwereld zichtbaar worden en zijn. Afgelopen woensdag had ik een heerlijk webinar waar de Dolfijnen en de Draken bij aanwezig waren. Niet dat ze er dan alleen maar zijn, want ze zijn hier dagelijks wel aanwezig in wat voor een vorm dan ook. Zojuist nog, tijdens een kopje thee, kwam de prachtige grote groene Libelle (Dragonfly) nog even een groet brengen. Ik weet dan dat mijn vader vanuit Spirit een groet brengt en mij een bevestiging geeft met waar ik mee bezig ben. Tijdens het webinar ontstond er ook een prachtige Licht Code, die ik hieronder deel. Haal er voor jezelf die informatie uit de jij nodig hebt. En houd het vooral Luchtig, Vrolijk en Speels. Net als de Dolfijnen. En voel vooral ook de Liefdevolle energie van de Draken om je heen. Ze willen je graag ondersteunen, zeker in de komende periode.

Code of Light “Song of the Dolphin-Dragon” ( 25-09-2024)

Lief mooi mens, dank je wel dat je het weer tot het einde hebt gelezen. Jullie weten inmiddels dat als ik aan het schrijven ben het soms wat langer wordt. Maar jij maakt zelf de keuze om door te lezen of om eerder te stoppen. Veel plezier in de laatste week van september en zet oktober goed in. De nieuwe energie voor volgende jaar is dan namelijk al goed voelbaar. Vanuit de numerologie gezien.

Dank je wel voor het lezen. Voel je vrij om deze LoveLight door te sturen.

Reacties zijn gesloten.